PSRM a convocat în ședință, pe 19 decembrie, Congresul Extraordinar pentru a-și alege președintele

Publicat:

Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) anunță că a convocat în ședință, pe 19 decembrie, Congresul Extraordinar. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Republican al formațiunii politice vineri, 1 decembrie.

Socialiștii anunță că în ședința Congresului din 19 decembrie urmează a fi modificat statutul PSRM, cu revenirea la funcția de președinte de partid.


Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

De asemenea, tot atunci urmează a fi prezentat noul program politic al formațiunii politice „care va defini vectorul politicii externe a partidului”.

„Totodată, s-a decis că în cadrul Congresului PSRM va fi aleasă noua componență a Consiliului Republican, a comisiei de cenzori și președintele partidului” – anunță socialiștii în comunicatul emis.

Amintim că Igor Dodon a anunțat în octombrie 2021 că renunță la mandatul său de deputat în Parlament și că va conduce Uniunea de afaceri moldo-ruse, fondată de organizația „Rusia de Afaceri”. Tot atunci, Dodon a anunțat și modificări în statutul partidului, în urma cărora funcția de președinte al PSRM a fost desființată, iar conducerea partidului a revenit în sarcina comitetului executiv. Atunci Dodon a rămas în partid în calitate de președinte de onoare.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Pe 10 aprilie 2023, prin hotărârea Consiliului Republican al PSRM, Igor Dodon a preluat funcția de secretar executiv al formațiunii politice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis...

Numărul șomerilor moldoveni – în creștere continuă

Numărul șomerilor moldoveni - în creștere continuă Tot mai mulți moldoveni completează tabăra șomerilor, iar majoritatea celor afectați de șomaj locuiesc în zonele rurale ale...

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova Comisia Europeană a propus marţi prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi...

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută Cercetătorii de la University of California-San Diego spun că evitarea comportamentului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.