Putin a promulgat o lege ce reglementează minarea de criptomonede în Rusia

Publicat:

Putin a promulgat o lege ce reglementează minarea de criptomonede în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat joi o lege ce reglementează minarea de criptomonede în Rusia, după ce avertizase luna trecută asupra “creşterii necontrolate” a consumului de energie electrică necesară acestei activităţi, relatează agenţia EFE.

Noua lege stabileşte că guvernul de la Moscova împreună cu Banca Centrală a Rusiei vor stabili cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească persoanele fizice şi juridice pentru a mina criptomonede în Rusia, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

De asemenea, numai anumite persoane sau companii înregistrate într-un registru special ţinut de autorităţi vor avea dreptul de a efectua operaţiuni cu criptomonede, iar guvernul va putea interzice orice minare de criptomonede într-o regiune anume în cazul unei presiuni prea mari asupra reţelei electrice a acesteia.

Legea acum promulgată interzice astfel minarea criptomonedelor de către persoanele juridice şi de cele autonome implicate în orice fel de activitate legată de furnizarea şi comercializarea energiei electrice.

Noul act normativ mai prevede că în Rusia criptomonedele nu pot fi folosite ca mijloc de plată, cu excepţia celor minate în această ţară.

Rusia este unul dintre cei mai importanţi producători mondiali, alături de Statele Unite şi Kazahstan, în activitatea de “minare”, operaţiune care constă în efectuarea unei serii lungi de calcule având ca rezultat producerea unei unităţi de criptomonedă. Însă aceste calcule necesită echipamente informatice puternice şi implică astfel un consum colosal de energie.

“Ce este alarmant? Creşterea necontrolată a consumului de electricitate pentru minare de criptomonede, (care) poate conduce la o penurie de electricitate în anumite regiuni”, a avertizat Vladimir Putin luna trecută la o şedinţă de guvern unde a fost discutat acest subiect.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

“Acest lucru a fost deja observat în regiunile (siberiene) Irkuţk, Buriatia, Transbaikalia”, a continuat el, considerând că este vorba despre o problemă “acută şi plină de consecinţe” pentru anumite companii şi oraşe.

Potrivit preşedintelui rus, “aproape 1,5% din consumul total de electricitate” al Rusiei este destinat minării de criptomonede, procent care “continuă să crească”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu?

Este cafeaua decofeinizată periculoasă pentru sănătate sau nu? Cafeaua decofeinizată, în general lipsită de cel puțin 97% din cofeină, reprezintă o alternativă gustoasă la cafeaua...

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania

Viziunea Schengen despre o Europă fără frontiere e pusă la încercare în Germania Partidele de opoziție din Germania și membri ai coaliției guvernamentale cer mai multe...

VIDEO – După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi

VIDEO - După săritura cu prăjina ratată, Anthony Ammirati a primit o ofertă de la un site cu conţinut pentru adulţi După ce încercarea sa...

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas

Doi condamnaţi la moarte, executaţi prin injecţie letală în Utah şi Texas Un bărbat a fost executat joi, în statul Utah, cu privire la uciderea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.