Putin, despre summiturile internaţionale: Dacă vin, vor fi spectacole politice, atacuri politice

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat asigurări joi că nu va participa la summituri internaţionale, precum cele ale G20 sau BRICS, pentru a nu “provoca probleme” organizatorilor, fără a menţiona mandatul de arestare emis împotriva lui de Curtea Penală Internaţională (CPI), relatează AFP.

“De ce aş vrea să le creez probleme prietenilor noştri care organizează evenimente?”, a declarat el în cursul forumului politic de la Valdai, Rusia.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

“Dacă vin, vor fi spectacole politice, atacuri politice”, a justificat el, apreciind că oricum are “destule treburi de făcut acasă”.

Absenţa preşedintelui rus a fost remarcată în cadrul evenimentelor internaţionale recente, precum summitul ţărilor emergente din BRICS, în Africa de Sud, sau G20 în India.

CPI a emis un mandat de arestare internaţional împotriva preşedintelui Putin pentru “deportarea” a numeroşi copii ucraineni în Rusia, ceea ce împiedică deplasările internaţionale ale preşedintelui rus. Kremlinul a calificat acuzaţiile de la Haga “nule şi neavenite”.

India, gazda a summitului G20, nu este totuşi semnatară a CPI.

Cu toate acestea, Vladimir Putin se va deplasa în Kârgâzstan la jumătatea lunii octombrie, fiind prima sa călătorie în străinatate de la emiterea mandatului de arestare.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

ATAC cu cuţitul într-o şcoală din China! Sunt morţi şi răniţi!

ATAC cu cuţitul într-o şcoală din China! Sunt morţi şi răniţi! Cel puțin două persoane au murit în urma unui atac produs într-o școală primară...

Propaganda rusă promovează ‘la greu’ o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi

Propaganda rusă promovează 'la greu' o teorie a conspiraţiei privind moartea lui Raisi Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.