Putin: Tehnologiile militare ruse trebuie să fie cu ‘un pas înainte’

Publicat:

Putin: Tehnologiile militare ruse trebuie să fie cu ‘un pas înainte’

Rusia trebuie să fie în avangarda progresului tehnologic militar, în special în ceea ce priveşte dronele, susţine preşedintele rus Vladimir Putin, care a recunoscut că Moscova a reuşit să obţină furnizări de tehnologii pentru complexul militaro-industrial de pe piaţa internaţională în pofida sancţiunilor, relatează France Presse.

“Echipamentele militare actuale se dezvoltă foarte rapid. Dacă vrem să obţinem succes, trebuie sa fim mereu cu un pas înainte”, a declarat Putin, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

“Inamicul dispune de mijloace destul de moderne, pentru că întreaga societate occidentală lucrează pentru el”, a adăugat preşedintele rus.

Potrivit Kremlinului, Vladimir Putin a făcut aceste declaraţii într-o discuţie cu luptători ruşi, la 7 mai, dar înregistrarea acestei întâlniri a fost difuzată abia joi, 9 mai, cu ocazia marcării Zilei victoriei sovietice împotriva Germaniei naziste.

“Nu este simplu pentru băieţii noştri, pentru combatanţii noştri care se află în faţa dronelor inamice, care le zboară deasupra capetelor ca nişte muşte. Ştim asta. Lucrăm la asta şi sunt sigur că vor exista rezultate”, a declarat Putin.

El a salutat utilizarea, generalizată de Moscova, a bombelor aeriene ghidate pentru a anihila apărarea ucraineană şi a asigurat că armata rusă va reuşi să “surmonteze” sistemele de bruiaj ale dronelor.

Întrebat de un ofiţer despre dezvoltarea dronelor robotizate terestre pe front, Putin a afirmat că Moscova reuşeşte să achiziţioneze unele dintre aceste tehnologii de pe piaţa internaţională, în pofida sancţiunilor occidentale.

“Vom lua ce vedem pe piaţa internaţională. În pofida dificultăţilor, primim lucruri mobile, cu utilizare dublă, triplă sau civilă, dar care pot fi utilizate în operaţiuni militare”, a detaliat el.

De la începutul ofensivei sale pe scară largă împotriva Ucrainei, Rusia se confruntă cu o serie de sancţiuni occidentale destinate să o împiedice să primească tehnologii utilizate pentru industria sa militară.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Dar SUA afirmă că au constatat de mai multe luni transferul de materiale din China spre Rusia, care servesc Moscovei pentru a-şi reconstrui industria de apărare.

Ca o ilustrare a sprijinului Beijingului pentru complexul militar-industrial al Rusiei, Washingtonul a menţionat achiziţii ruseşti masive de componente electronice, maşini-unelte şi explozibili chinezi, acuzaţii dezminţite de Beijing.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie...

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.