R. Moldova, printre cele 37 de țări care vor participa la Eurovision 2024

Publicat:

La data de 5 decembrie 2023, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (UERT) a prezentat lista radiodifuzorilor publici din 37 de țări, care vor participa în cadrul celei de-a 68-a ediție a competiției muzicale Eurovision Song Contest.

Cei 37 de radiodifuzori care vor fi parte a concursului internațional sunt: Albania (RTSH), Armenia (AMPTV), Australia (SBS), Austria (ORF), Azerbaidjan (Ictimai TV), Belgia (RTBF), Croația (HRT), Cipru (CyBC), Cehia (CT), Danemarca (DR), Estonia (ERR), Finlanda (YLE), Franța (FT), Germania (ARD/NDR) Georgia (GPB), Grecia (ERT), Islanda (RUV), Irlanda(RTE), Israel (KAN), Italia (RAI) Letonia (LTV), Lituania (LRT), Luxemburg (RTL), Malta (PBS), R. Moldova (TRM), Olanda(AVROTROS), Norvegia (NRK), Polonia (TVP), Portugalia (RTP), San Marino (RTV), Serbia (RTS), Slovenia (RTVSLO), Spania (RTVE), Suedia (SVT), Elveția (SRG SSR), Ucraina (Suspilne), Marea Britanie (BBC), potrivit Moldova1.md.


Citeşte şi:  Maia Sandu a zburat în Turcia cu ‘low-cost’

Dintre cele 37 de țări participante, 31 vor concura în semifinalele de pe 7 și 9 mai, iar cele 10 țări din fiecare semifinală, care vor acumula cel mai mare punctaj, vor concura în finala de pe 11 mai alături de grupul de țări din Big Five – Italia, Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și țara gazdă, Suedia.

Luxemburg se va alătura ediției de anul viitor a concursului muzical, în contextul în care ultima participare a țării a fost în anul 1993.

La moment, România nu a confirmat participarea în cadrul Eurovision 2024, însă discuțiile continuă cu Societatea Română de Televiziune (SRT), cu privire la o potențială participare.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, aceasta devenind prima femeie, dublă câștigătoare din istoria competiției muzicale. Primul câștig al cântăreței suedeze a fost în anul 2012, cu piesa Euphoria.

Citeşte şi: Fermierii sunt indignați: ‘Autoritățile recurg la mesaje false și manipulare’

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova Comisia Europeană a propus marţi prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi...

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută Cercetătorii de la University of California-San Diego spun că evitarea comportamentului...

Îmbrăcăminte de brand și proveniență dubioasă – ridicată de vameșii de la AIC

Îmbrăcăminte de brand și proveniență dubioasă – ridicată de vameșii de la AIC Un lot de îmbrăcăminte de brand și proveniență dubioasă a fost ridicat...

Bucureştiul NU a uitat de tezaurul aflat la Moscova şi face lobby în Parlamentul European pentru recuperarea acestuia

Bucureştiul NU a uitat de tezaurul aflat la Moscova şi face lobby în Parlamentul European pentru recuperarea acestuia Banca Naţională a României aduce în atenţia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.