Radu Marian îl critică dur pe Ceban: „Vrea să falimenteze țara”

Publicat:

Radu Marian îl critică dur pe Ceban: „Vrea să falimenteze țara”

Primarul Capitalei Ion Ceban vrea să falimenteze întreaga țară pentru a-și îndeplini ambițiile politice, susține vicepreşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Radu Marian. Potrivit lui, edilul acoperă totul cu o „mare minciună”, afirmând că primește doar 2,8 miliarde lei pentru Capitală, când de fapt din bugetul de stat pentru chișinăuieni se alocă anual peste 20 miliarde lei.

„În ultima perioadă mai mulți cetățeni ai capitalei s-au plâns la poliție pe propaganda lui Ceban care sună constant în troleibuzele din Chișinău. Chipurile el vrea mai mulți bani de la bugetul de stat, mai exact, el vrea ca 50% din taxele plătite de chișinăuieni să rămână la bugetul primăriei”, a scris Radu Marian pe canalul său de Telegram.


Citeşte şi: Şor rămâne fără conturile bancare din R. Moldova – Stiripesurse.md

Marian a explicat în cifre cât de gravă ar fi situația dacă această idee, după părerea lui „halucinantă”, ar deveni realitate. Potrivit lui, acest lucru ar însemna reducerea veniturilor bugetului public național cu 11-12 miliarde de lei, aproximativ cu 10% mai puțin. De asemenea, ar însemna dispariția unor programe precum fondul de subvenționare a agricultorilor, fondul rutier, Satul European sau programul național de împădurire.

Radu Marian îl critică dur pe Ceban: „Vrea să falimenteze țara”

Mai mult, acest lucru ar însemna reducerea pensiilor, salariilor la profesori, medici, etc., cu circa 10%, sau ar însemna că transferurile de la bugetul de stat către instituțiile de învățământ din celelalte aproape 900 de localități din Republica Moldova s-ar reduce cu aproximativ 80%.

„Ceban zice pe că dacă ar primi acești bani, el i-ar cheltui (citez din website-ul său de campanie) pe „mai multe drumuri, curți de bloc și parcuri, autobuze și troleibuze moderne”. Deci el vrea 12 miliarde de lei pentru curți din blocuri și trotuare în timp ce în restul țării, după logica lui, ar trebui să se închidă școlile, iar la pensionari să se reducă pensia.

Ceban cere în plus 12 miliarde de lei (pe lângă bugetul de șapte miliarde pe care deja îl are), dar el nu zice că doar pentru domeniile învățământ, medical și protecție socială, de la bugetul de stat se alocă anual pentru cetățenii din Chișinău (nu pentru primărie) peste 20 miliarde lei”, mai scrie vicepreședintele PAS.

În concluzie, el susține că ceea ce se oferă de la bugetul național pentru Chișinău depășește cu mult 50% din contribuțiile prin taxe chișinăuienilor, unica diferență fiind că acești bani se duc pentru nevoi reale, „nu pentru concertele lui Ion Ceban”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: ‘A fost și va rămâne un instrument al Rusiei’

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: 'A fost și va rămâne un instrument al Rusiei' Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, susține că...

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.