Rămâne ‘bătut în cuie’: Radu Țurcanu pierde irevocabil litigiul cu CSM

Publicat:

Radu Țurcanu pierde irevocabil litigiul cu CSM

Fostul președinte al Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a pierdut irevocabil litigiul împotriva Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), transmite anticoruptie.md.

Citeşte şi: Zeci de mii de georgieni au protestat în Georgia împotriva unei legi privind “influenţa străină” – Stiripesurse.md


Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat drept inadmisibil recursul său, după ce instanțele ierarhic inferioare i-au respins cererea, în care cerea anularea hotărârii prin care a fost aprobată urmărirea penală în privința sa.

Radu Țurcanu pierde irevocabil litigiul cu CSM

Pe 27 mai 2022, Radu Țurcanu a depus cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Superior al Magistraturii, în care a contestat hotărârea prin care membrii CSM au aprobat cercetarea sa penală, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Prin hotărârea din 27 februarie 2023 a Curţii de Apel Chișinău a fost respinsă ca neîntemeiată cererea magistratului. La 28 februarie 2023, Radu Țurcanu a depus recurs, care a fost respins în data de 17 aprilie curent.

La sfârșitul lunii iunie 2019, alături de alți șefi din sistemul judecătoresc, Radu Țurcanu a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative. Decizia a fost luată de CSM, în ședință închisă, iar la bază a stat sesizarea judecătorului Mihai Murguleț, în care erau menționate mai multe ilegalități care ar fi fost comise de acesta.

Radu Țurcanu pierde irevocabil litigiul cu CSM

Murguleț susținea că în 2018-2019 a fost supus unor atacuri nejustificate din partea președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, care i-ar fi denigrat imaginea de judecător. Potrivit lui, aceste atacuri au fost precedate de tentative de imixtiune în activitatea lui de înfăptuire a justiției, Țurcanu fiind cel care ar fi intervenit cu solicitarea privind anularea unei măsuri de asigurare aplicate în cadrul unei cauze civile.

 La începutul lunii iulie 2019, CSM a cerut Procuraturii Generale să verifice informațiile expuse în sesizarea lui Murguleț. Ulterior, procurorii au respins nota informativă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra

Ţara în care dacă reuşeşti să îţi iei o casă nu ai nicio garanţie că o poţi păstra Ţara în care dacă reuşeşti să îţi...

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate după un proces de șapte ani

Un transsexual din Hong Kong a obținut un act de identitate după un proces de șapte ani Un transsexual din Hong Kong a obținut un...

Cei trei astronauţi ai misiunii chineze Shenzhou-17 au revenit pe Pământ

Cei trei astronauţi ai misiunii chineze Shenzhou-17 au revenit pe Pământ Cei trei astronauţi ai misiunii chineze cu echipaj uman Shenzhou-17 au ieşit din capsula...

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conţinuturile

Financial Times a încheiat un acord cu OpenAI pentru ca ChatGPT să-i poată folosi conţinuturile Publicaţia britanică Financial Times (FT) a anunţat săptămâna aceasta...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.