Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

Publicat:

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

Realizările echipei de țară a Organizației Națiunilor Unite (ONU) în Moldova în anul 2023 și oportunitățile de colaborare strategică în anul curent au fost discutate la ședința Comitetului de Coordonare ONU – Republica Moldova, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean și coordonatorul rezident ONU în Moldova, Simon Springett. 

Citeşte şi: Suspectul din cazul gravidei ucise este acuzat, deocamdată, de răpire, NU și de omor – Stiripesurse.md


Premierul Dorin Recean a mulțumit echipei de țară, formată din 24 de agenții, pentru efortul și angajamentul de a construi un viitor mai bun și incluziv pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Realizările trecute în revistă țin de promovarea drepturilor omului și a egalității de gen, consolidarea capacităților instituționale, îmbunătățirea calității educației, a serviciilor de sănătate și a asistenței sociale, precum și consolidarea infrastructurii locale. În mod special, a fost remarcat aportul echipei ONU în gestionarea crizei refugiaților.

Totodată, a fost subliniată necesitatea consolidării eforturilor în anul 2024, pentru atingerea obiectivelor incluse în Programul de activitate al Guvernului și Strategia națională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030”, dar și pentru realizarea priorităților de aderare la Uniunea Europeană.

Realizările Cadrului de Cooperare ONU-Republica Moldova în 2023

„Moldova are o agendă de modernizare pe care o realizează pentru a accede în marea familie europeană. Lucrăm împreună la obiectivele strategice pentru ca să creștem calitatea serviciilor publice, să creăm oportunități pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, să susținem antreprenorii și să devenim o societate mai rezilientă”, a spus prim-ministrul.

În această ordine de idei, coordonatorul rezident ONU în Moldova a dat asigurări că organizația va rămâne un partener de încredere al Guvernului. „Prioritățile voastre sunt și prioritățile noastre. În centrul tuturor eforturilor noastre se află întotdeauna oamenii din Republica Moldova, în special femeile, copiii și tinerii, persoanele cu dizabilități, refugiații, migranții, bătrânii”, a punctat Simon Springett.

În anul 2023, echipa de țară ONU a sprijinit lansarea mai multor reforme sociale ambițioase, inclusiv reforma sistemului de asistență socială, a pieței muncii și a serviciilor de îngrijire timpurie a copiilor, menite să îmbunătățească calitatea vieții pentru categoriile vulnerabile ale populației.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.