Record lunar în februarie pentru emisiile de CO2 asociate incendiilor de pădure în Brazilia şi Venezuela (serviciul Copernicus)

Publicat:

Record lunar în februarie pentru emisiile de CO2 asociate incendiilor de pădure în Brazilia şi Venezuela (serviciul Copernicus)

Emisiile de CO2 asociate incendiilor de pădure au atins cel mai înalt nivel al lor din ultimele două decenii pentru luna februarie în Brazilia, precum şi în Venezuela şi Bolivia, potrivit datelor publicate miercuri de serviciul european Copernicus, informează AFP.

Emisiile estimate pentru februarie (până pe 27 februarie) au fost “cele mai mari pentru această lună”, potrivit bazei sale de date despre incendii de vegetaţie ce datează din 2003, ajungând la 4,1 megatone (Mt) pentru Brazilia şi 5,5 Mt pentru Venezuela, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Ele ajung la 0,3 Mt pentru Bolivia, tot un record lunar, precizează raportul emis de serviciul Copernicus.

“Numeroase regiuni din America de Sud s-au confruntat cu secete care au contribuit la o creştere a riscului de incendii, ceea ce s-a tradus prin flăcările pe care le-am observat”, a explicat Mark Parrington, cercetător în serviciul de monitorizare a atmosferei terestre Copernicus.

“Previziunile noastre în privinţa compoziţiei atmosferei arată, de asemenea, că circulaţia fumului acoperă o arie importantă din acea regiune, însemnând o creştere a poluării aerului în zone dens populate”, a adăugat el.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

“Am observat o creştere a numărului de incendii şi a emisiilor care le sunt asociate în perioada de vârf a sezonului incendiilor pentru regiunile tropicale ale Americii de Sud şi, de asemenea, mai la sud, în Bolivia, pe lângă incendiile mult discutate din Chile şi Argentina de la începutul lunii februarie”, a subliniat Mark Parrington.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară

Republica Moldova va adera la Alianța Internațională pentru Energie Solară Republica Moldova va semna Acordul-cadrul privind instituirea Alianței Internaționale pentru Energie Solară (ISA). Citește și: Tragedie...

De ziua lor, toţi copiii vor intra gratuit la Grădina Zoologică din Chișinău

De ziua lor, toţi copiii vor intra gratuit la Grădina Zoologică din Chișinău Intrarea la Grădina Zoologică din Chișinău va fi gratuită pe 1 iunie...

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia

Oficialii de la Roma analizează punerea sub sechestru a activelor subsidiarei UniCredit din Rusia Ministrul italian de Externe şi alţi oficiali se vor întâlni luni...

Filat vrea să știe câte resurse au fost alocate pentru cetățeni de guvernarea PAS

Filat vrea să știe câte resurse au fost alocate pentru cetățeni de guvernarea PAS Fostul premier și liderul liberal-democraților, Vlad Filat, vrea să știe câte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.