Regele Charles a fost externat

Publicat:

Regele Charles a fost externat

Regele Charles al III-lea şi nora sa Kate, prinţesa de Wales, au fost externaţi luni din clinica londoneză în care amândoi au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, informează Reuters.

Regele Charles al III-lea, în vârstă de 75 de ani, care a petrecut trei nopţi în spital după o operaţie corectoare cauzată de o hipertrofie de prostată, a zâmbit şi a salutat mulţimea în timp ce părăsea London Clinic însoţit de soţia lui, regina Camilla, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Cu doar câteva ore mai devreme, prinţesa Kate a fost şi ea externată, după ce a petrecut două săptămâni în acelaşi spital privat londonez în urma unei operaţii abdominale.

Palatul Buckingham a transmis într-un comunicat de presă că regele Charles, care a fost vizitat la spital de regina Camilla în fiecare zi pe parcursul internării sale, doreşte să mulţumească echipei medicale de la London Clinic şi tuturor celor care l-au ajutat în perioada de spitalizare.

“Regele a fost externat în această după-amiază în urma unui tratament medical planificat şi şi-a reprogramat viitoarele angajamente publice pentru a permite o perioadă de recuperare privată”, a transmis Palatul Buckingham.

Prinţesa Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, face “progrese bune”, a anunţat biroul ei de presă de la Palatul Kensington, şi s-a întors la reşedinţa sa din Windsor.

Ea a fost operată din cauza unei afecţiuni nespecificate, dar care nu este canceroasă, la London Clinic, în prima parte a lunii ianuarie.

De obicei, familia regală britanică nu dezvăluie detalii despre bolile cu care sunt diagnosticaţi membrii săi, considerând că toate problemele medicale reprezintă o chestiune privată, însă regele Charles al III-lea a ţinut să împărtăşească detalii despre starea sa de sănătate pentru a încuraja alţi bărbaţi care se confruntă cu simptome să se prezinte la un control medical.

El a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a trata o hipertrofie de prostată, o afecţiune benignă şi frecvent întâlnită în rândul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani, a anunţat Palatul Buckingham pe 17 ianuarie.

Serviciul Naţional de Sănătate din Regatul Unit (NHS), administrat de stat, a anunţat că, de când a fost dezvăluit diagnosticul suveranului, numărul de vizite pe pagina sa de internet, care oferă sfaturi despre mărirea prostatei, a crescut cu 1000%.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Prinţesa Kate nu va putea să îşi reia angajamentele oficiale decât abia după Paştele catolic. Prinţul William şi-a redus la rândul lui programul de lucru pentru a acorda prioritate familiei sale şi pentru a avea grijă de cei trei copii ai cuplului: prinţul George, în vârstă de 10 ani, prinţesa Charlotte, în vârstă de opt ani, şi prinţul Louis, în vârstă de cinci ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

VIDEO – Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg

VIDEO - Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg Un bărbat a fost împuşcat...

Ursula von der Leyen: Summitul din Elveţia a adus pacea mai aproape de Ucraina

Ursula von der Leyen: Summitul din Elveţia a adus pacea mai aproape de Ucraina Summitul din Elveţia din acest weekend a adus pacea mai aproape...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.