Republica Moldova participă în premieră la expoziția internațională Vinitaly

Publicat:

Republica Moldova participă în premieră la expoziția internațională Vinitaly

Vinuri produse în Republica Moldova sunt prezentate în premieră la expoziția internațională Vinitaly, care a fost inaugurată astăzi în orașul Verona din Italia. Acesta este unul dintre cele mai importante târguri de vinuri și băuturi spirtoase, care adună operatori din sectorul vitivinicol de pe piețele internaționale, transmite MOLDPRES. 

Țara noastră participă, în premieră, ca parte a pavilionului Ministerului de profil al Italiei, unde sunt reunite circa 10 companii vinicole din Republica Moldova.


La eveniment sunt prezenți vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, secretarul de stat al MAIA, Andrian Digolean și ambasadorul Republicii Moldova în Italia, Anatolie Urecheanu. Standul nostru a fost vizitat de ministrul agriculturii al Italiei, Francesco Lollobrigida și de ambasadorul Italiei la Chișinău, Lorenzo Tomassoni.

Citește și: Țigările electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă (studiu)

„Vinurile Moldovei vor fi degustate timp de patru zile, pentru prima oară, la Vinitaly, în cadrul unui spațiu special dedicat pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova. Ne integrăm în UE cu ajutorul produsului nostru emblematic – Vinul”, a afirmat vicepremierul Vladimir Bolea.

Expoziția va fi deschisă până pe 17 aprilie.

Republica Moldova se află printre primele 20 de țări producătoare de vinuri. Industria vitivinicolă reprezintă una dintre ramurile-cheie ale economiei țării noastre. Vinurile moldovenești sunt importate de peste 70 de țări din diferite colțuri ale lumii.

Potrivit datelor statistice, exporturile de vin produs în Republica Moldova au crescut în anul 2023 cu 18% în volum și 24% în valoare, comparativ cu anul 2022, fapt ce indică o cerere internațională mai puternică și o recunoaștere a calității vinurilor. Europa rămâne cea mai mare piață pentru vinurile moldovenești, fiind înregistrată o creștere valorică de 36%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.