Reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta tensiunile dintre Israel şi Iran şi războiul din Ucraina

Publicat:

Reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta tensiunile dintre Israel şi Iran şi războiul din Ucraina

O reuniune extraordinară a Consiliului European are loc miercuri şi joi la Bruxelles, pentru a discuta despre viitorul economic al Uniunii Europene, războiul din Ucraina şi tensiunile majore dintre Israel şi Iran, relatează DPA, potrivit stiripesurse.ro.

UE trebuie “să se unească pentru a îndemna toate părţile să exercite reţinere maximă, să respecte dreptul internaţional şi să evite acţiuni care ar putea creşte tensiunile”, a declarat preşedintele Consiliului European Charles Michel într-un comunicat dat publicităţii înaintea summitului.


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Ceea ce trebuia să fie o revizuire strategică aprofundată a competitivităţii economice a UE este umbrită de evenimentele din Orientul Mijlociu, notează DPA, care aminteşte că Iranul a atacat direct Israelul sâmbătă, pentru prima oară în istoria Republicii Islamice.

Iranul a declarat că atacurile cu drone şi rachete au fost represalii pentru uciderea atribuită Israelului a unor înalţi ofiţeri iranieni în Siria la începutul lunii.

Liderii din UE intenţionează să discute dacă şi cum ar putea UE să contribuie la o detensionare în regiune.

Reuniune extraordinară a Consiliului European pentru a discuta tensiunile dintre Israel şi Iran şi războiul din Ucraina

Alte subiecte de politică externă care vor fi discutate includ impactul instabilităţii regionale în Orientul Mijlociu asupra Libanului şi relaţiile blocului comunitar cu Turcia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski este invitat să se adreseze reuniunii extraordinare a Consiliului European prin videoconferinţă. El solicită aliaţilor Ucrainei să livreze ţării sale mai multe sisteme de apărare aeriană.

Joi, în cea de-a doua zi a reuniunii, fostul prim-ministru italian Enrico Letta urmează să prezinte un raport privind viitorul pieţei unice a UE, sistemul de reglementare economică al blocului ce permite bunurilor, banilor, serviciilor şi oamenilor să se deplaseze liber în cele 27 de state membre ale UE. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Carolina de Nord

Patru poliţişti au fost ucişi într-un schimb de focuri în Carolina de Nord Patru poliţişti au fost ucişi luni într-un schimb de focuri în timpul...

Igor Grosu a discutat cu delegația FMI: Țara are nevoie de instituții puternice, cu judecători și procurori onești

Igor Grosu a discutat cu delegația FMI: Țara are nevoie de instituții puternice, cu judecători și procurori onești Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat...

BERD sprijină dezvoltarea infrastructurii de colectare și eliminare a deșeurilor în patru raioane din nordul țării

BERD sprijină dezvoltarea infrastructurii de colectare și eliminare a deșeurilor în patru raioane din nordul țării Republica Moldova va primi 5,4 milioane de euro din...

30 de bărbaţi ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa de la începutul războiului

30 de bărbaţi ucraineni au murit în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa de la începutul războiului În jur de 30 de bărbaţi ucraineni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.