România prelungeşte acordul privind controlul coordonat la vama Albița – Leuşeni

Publicat:

România prelungeşte acordul privind controlul coordonat la vama Albița – Leuşeni

Guvernul României a prelungit pentru încă 6 ani, respectiv până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albița (România) – Leușeni (Republica Moldova) rutier, pe sensul de intrare în România. Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței Guvernului României de ieri, 11 aprilie.

Scopul implementării controlului coordonat îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport și mărfuri care traversează frontiera de stat prin respectivul punct de trecere a frontierei.


Citeşte şi: Mişcările diplomaţilor americani au fost restrânse în Israel – Stiripesurse.md

Perioada inițială de aplicare a Acordului a fost 15 aprilie 2023-15 octombrie 2023, fiind prelungită cu o perioadă de 6 luni, în perioada 15 octombrie 2023-15 aprilie 2024.

În urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătățire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de așteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăsește însă în ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport.

România prelungeşte acordul privind controlul coordonat la vama Albița – Leuşeni

În acest sens este necesară prelungirea cu încă 6 luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării și coordonării controlului traficului de frontieră.

Totodată, va fi avută în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinație achiziția de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unel analize comune, de către autoritățile implicate, precum și actualizarea/modificarea/completarea pe cale de consecință a Regulamentului de funcționare a P.T.F. Albița- Leușeni, pe sensul de intrare în România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice… ”

Usatîi vrea „stare de urgență”: „Problemele sunt critice... ” Fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, consideră că în Republica Moldova se impune o nouă stare...

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial

Comisia Europeană justifică ajutorul acordat Iranului pentru găsirea elicopterului prezidenţial Comisia Europeană a declarat luni că ajutorul pe care l-a oferit duminică eforturilor de căutare...

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc ‘în cap’

Exporturile de cereale ale Ucrainei se duc 'în cap' Exporturile de cereale ale Ucrainei de la începutul sezonului 2023/2024 şi până în prezent au ajuns...

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare

Au urcat la volan chiar dacă abia se țineau pe picioare Pericol pe drumurile publice din Căușeni. Inspectorii au dat de doi șoferi în stare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.