Rusia a primit din partea SUA informaţii generale despre un posibil atac terorist (şeful spionajului rus)

Publicat:

SUA au transmis Rusiei informaţii generale despre riscul de atentate înaintea atacului de pe 22 martie(şeful spionajului rus)

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus Maria Zaharova a dezminţit miercuri relatarea publicaţiei americane Washington Post, în care se susţine că Statele Unite au avertizat Rusia asupra unui posibil atentat în sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, unde au fost ucise pe 22 martie cel puţin 144 de persoane într-un atac terorist, relatează agenţia EFE.

“Aş dori să le cer să prezinte fapte concrete asupra acestei chestiuni”, a răspuns Zaharova la o întrebare despre articolul din Washington Post, care citează surse americane anonime, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Ea a cerut Washingtonului să dezvăluie “când şi cui a transmis informaţia” despre planurile teroriştilor de a ataca sala de concerte Crocus City Hall.

Şeful Serviciului de Informaţii Externe rus (SVR), Serghei Narîşkin, a confirmat luni că Rusia a primit din partea SUA informaţii despre un posibil atac terorist, însă acestea erau foarte generale.

Pe 7 martie, Statele Unite şi Marea Britanie şi-au avertizat cetăţenii asupra pericolului unui atentat la Moscova în următoarele 48 de ore.

Atacul comis apoi pe 22 martie în sala de concerte Crocus City Hall din Moscova, soldat cu cel puţin 144 de morţi şi peste 500 de răniţi, a fost revendicat de gruparea Statul Islamic (ISIS). Ţările occidentale indică spre Statul Islamic-Khorasan (EI-K), o ramură a grupării Statul Islamic şi care este activă mai ales în Afganistan.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Rusia a admis că atentatul a fost într-adevăr comis de islamişti, dar încă nu a elucidat cu dovezi motivaţia şi dacă în spatele atentatului există şi alţi actori. Moscova susţine totuşi că ar exista o implicare ucraineană şi că ar deţine dovezi privind finanţarea teroriştilor de către Kiev, acuzaţie dezminţită de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Cei patru terorişti, toţi cetăţeni tadjici, s-au îndreptat către Ucraina după atac, dar au fost arestaţi în regiunea rusă Briansk. Potrivit preşedintelui rus Vladimir Putin, ei aveau pregătită de partea ucraineană o “fereastră” pentru a trece graniţa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic

PSDE vrea să scape ţara de flagelul traseismului politic Partidul Social Democrat European (PSDE) a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, despre lansarea proiectului Declarației...

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea

ANI le reamintește liderilor partidelor politice că sunt obligați să-și declare averea Autoritatea Națională de Integritate (ANI) le reamintește liderilor partidelor politice despre obligativitatea de...

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare Moldovagaz anunță că va cumpăra metan de la Energocom în luna mai, în urma licitației de...

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a anunțat, din data de 3 aprilie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.