Rusia anunţă întreruperi temporare de internet afectând platforme social media

Publicat:

Rusia anunţă întreruperi temporare de internet afectând platforme social media

Platforme de social media şi servicii, inclusiv YouTube al Alphabet, Telegram şi VKontakte, au suferit întreruperi temporare marţi în Rusia, au anunţat utilizatori de internet şi ministerul digitalizării, informează Reuters.

Centrul de monitorizare a reţelei publice de comunicaţii a Rusiei a declarat marţi că specialiştii săi au înregistrat o “cădere masivă” a aplicaţiei Telegram, cel mai popular instrument de mesagerie din Rusia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Telegram nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Corespondenţi Reuters din Moscova au constatat întreruperi ale Telegram, YouTube şi Vkontakte pentru aproximativ 90 de minute.

“Funcţionarea Telegram messenger şi a unui număr de alte servicii în Rusia a fost deja restabilită”, a declarat ministerul digitalizării Rusiei într-un comunicat, adăugând că au avut loc de asemenea întreruperi ale funcţionării aplicaţiei în afara Rusiei.

“Împreună cu Roskomnadzor, lucrăm pentru a stabili cauza incidentului”, se spune în comunicat.

Autoritatea de reglementare a comunicaţiilor Roskomnadzor a luat măsuri pentru a bloca multe companii străine de tehnologie să opereze în ţară de la începutul războiului în Ucraina, inclusiv Facebook şi Instagram ale Meta Platforms, aminteşte Reuters.

Moscova caută demult să-şi îmbunătăţească infrastructura internă de internet, sau Runet, chiar deconectându-se de la internetul global pentru teste.

Anton Gorelkin, adjunctul şefului comisiei parlamentare pentru politică informaţională a Dumei de Stat, a spus că nu este clar ce a cauzat întreruperile aplicaţiei Telegram, dar că a învinui imediat statul rus este o greşeală, menţionând “teoriile conspiraţiei” conform cărora Rusia încearcă să blocheze resursele străine înainte de alegerile prezidenţiale din martie.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

“Au existat şi vor exista astfel de incidente dintr-o varietate de motive: de la eroarea umană la atacuri ale hackerilor”, a declarat el.

“Mult mai important este cât timp ar fi nevoie pentru a elimina defecţiunea; de aceasta depinde amploarea pagubelor aduse economiei ruse”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.