Rusia deţine infrastructură strategică în țările NATO

Publicat:

Rusia deţine infrastructură strategică în țările NATO

Într-un raport al ambasadei Suediei la Moscova citat de Svenska Dagbladet, proiectul Akkuyu – prima centrală nucleară a Turciei – este dat ca exemplu al ”diplomației nucleare ruseşti”. În centru se află compania de stat rusă Rosatom: în raport se precizează că centrala nucleară este prima în care compania, pe lângă construirea ei, o va gestiona și o va deține în viitor și va vinde energie electrică Turciei, scrie RAI NEWS, potrivit stiripesurse.ro.

”Aceast lucru înseamnă că Rusia deține infrastructură strategică pe teritoriul NATO”, se arată în raportul semnat de ambasadorul Karin Olofsdotter.


Citeşte şi: FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului – Stiripesurse.md

”Rusia s-a prezentat deseori ca un furnizor și partener comercial de încredere, dar, în același timp, se vede că a utilizat aprovizionarea cu gaz către Europa ca instrument politic”, se arată în comunicat. Mai multe țări – continuă Svenska Dagbladet – au suspendat sau au închis ușa proiectelor nucleare rusești, în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei.

Ungaria este dependentă de energia rusă

“Ungaria nu este o astfel de țară. Acolo continuă construcția de energie nucleară finanțată de Rusia. Ungaria este extrem de dependentă de energia rusă și ar avea dificultăți să-și oprească importurile de energie fără consecințe economice semnificative”.

Rusia deţine infrastructură strategică în țările NATO

Turcia și Ungaria sunt cele două țări care au încetinit semnificativ intrarea Suediei în NATO, care încă așteaptă semnătura președintelui Orban.

De altfel chiar joi, în discursul său anual către națiune, președintele rus Vladimir Putin a abordat și subiectul intrării Suediei în NATO: ”Trebuie să ne întărim apărarea în vest, pentru a neutraliza amenințările care decurg din extinderea NATO în est, unde au atras în alianța lor Suedia și Finlanda”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției

Un internaut a filmat momentul în care un șofer ar fi oferit bani unor agenți ai poliției Imagini ce provoacă multe semne de întrebare au...

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului

Iranul și Pakistanul a cerut Consiliului de Securitate al ONU să ia măsuri împotriva Israelului Într-un comunicat comun publicat miercuri de Ministerul de Externe de...

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic?

Cât de rău este zahărul pentru organismul nostru şi cât ar trebui să consumăm zilnic? Zahărul, în numeroasele sale forme, a fost un subiect de...

INVAZIE de şacali la frontiera cu România

INVAZIE de şacali la frontiera cu România Numărul şacalilor a crescut în ultima perioadă la nivelul judeţului Vaslui, autorităţile din România estimând un efectiv de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.