Rusia a început repatrierea muncitorilor nord-coreeni

Publicat:

Rusia a început repatrierea muncitorilor nord-coreeni prezenţi pe teritoriul său, punând astfel în aplicare sancţiunile adoptate la sfârşitul lunii decembrie de Consiliul de Securitate al ONU, a anunţat miercuri ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, informează AFP.

“Interdicţia (prezenţei) muncitorilor nord-coreeni va da o lovitură economiei Rusiei, dar vom respecta cu stricteţe rezoluţia ONU. Mulţi guvernatori (regionali) au început să trimită înapoi” aceşti lucrători prezenţi pe teritoriul rus, a declarat ambasadorul Aleksandr Maţegora, citat de agenţia de presă Ria Novosti, conform agerpres.


Serviciul de presă al Ministerului de Externe rus a indicat la rândul său că “Rusia acţionează în conformitate cu dispoziţiile” rezoluţiei ONU, ce prevede repatrierea tuturor muncitorilor migranţi nord-coreeni în termen de 24 de luni.

Citește și : OIAC va studia toate ”alegaţiile credibile” privind utilizarea de arme chimice în Siria

“Cetăţenii din Coreea de Nord aflaţi pe teritoriul nostru vor continua să exercite o activitate profesională până la expirarea termenului limită”, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit ambasadorului rus, Moscova emite anual între 12.000 şi 15.000 de vize cetăţenilor nord-coreeni, dintre care 90% pentru perioade scurte de timp. El a adăugat că aproximativ 35.000 de nord-coreeni lucrează în Rusia, în special în construcţii, agricultură şi industria piscicolă.

Salariile lor sunt în medie jumătate din cele ale ruşilor şi pot “hrăni treisprezece membri ai familiilor lor”, a spus Maţegora, precizând că o sumă ce reprezintă jumătate din salariile plătite muncitorilor nord-coreeni în Rusia revine statului nord-coreean.

La 22 decembrie, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit măsurile de represalii împotriva Phenianului printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii a SUA, vizând petrolul şi muncitorii nord-coreeni în străinătate. Rezoluţia a vizat mai ales expatriaţii nord-coreeni, toţi trebuind trimişi acasă până la sfârşitul anului 2019.

Zeci de mii de nord-coreeni au fost trimişi în străinătate, în principal în Rusia şi China, pentru a lucra şi obţine preţioasa valută pentru ţara lor de origine. Potrivit ONU, ei lucrează în “condiţii apropiate de sclavie”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Americani răniţi într-un atac asupra unei baze militare în Irak

Americani răniţi într-un atac asupra unei baze militare în Irak Americani au fost răniţi luni într-un presupus atac cu rachetă asupra unei baze militare...

Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice

Ruşii bombardează Ucraina cu rachete balistice Forţelor aeriene ucrainene au anunţat marţi că Rusia a lansat luni seară patru rachete balistice Iskander-M şi KN-23 împotriva...

Coreea de Sud a raportat 11 decese cauzate de căldura extremă din această vară

Coreea de Sud a raportat 11 decese cauzate de căldura extremă din această vară Autorităţile din Coreea de Sud au înregistrat deja 11 decese asociate...

Horoscop 6 august 2024 

Horoscop 6 august 2024  Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în dragoste, potrivit stiripesurse. Horoscop 6...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.