Rusia spune că a doborât 50 de drone ucrainene în cursul nopţii; doi civili au murit

Publicat:

Rusia spune că a doborât 50 de drone ucrainene în cursul nopţii; doi civili au murit

Ministerul rus al Apărării a transmis sâmbătă că apărarea sa antiaeriană a interceptat şi distrus 50 de drone ucrainene în cursul nopţii, respingând unul dintre cele mai mari astfel de atacuri asupra Rusiei de la izbucnirea conflictului din Ucraina, relatează Reuters.

Oficialii ruşi au declarat că doi civili au fost ucişi şi un depozit de combustibil a fost incendiat în timpul atacurilor, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Ministerul a precizat că 26 de drone au fost doborâte în regiunea Belgorod, zece în Briansk, opt în Kursk, două în Tula, precum şi câte o dronă în fiecare dintre regiunile Smolensk, Riazan, Kaluga şi Moscova.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii ruse Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că doi civili au fost ucişi ca urmare a unui atac cu dronă.

El a spus ulterior că o femeie însărcinată şi copilul ei nenăscut au murit separat într-un spital din cauza rănilor suferite după ce Ucraina a bombardat satul Novaia Tavolzanka din districtul Şebekino.

Guvernatorul regiunii Kursk din Rusia, Roman Starovoit, a declarat pe aplicaţia Telegram că satul Tiotkino, care a fost frecvent supus bombardamentelor, a fost atacat cu muniţii cu dispersie. Nimeni nu a fost rănit.

O sursă din serviciile secrete ucrainene a declarat pentru Reuters că Ucraina a efectuat un atac cu drone la scară largă în cursul nopţii, vizând instalaţii energetice care susţin producţia militaro-industrială rusă.

“Au fost lovite cel puţin trei staţii electrice şi o bază de stocare a combustibilului, unde au izbucnit incendii”, a declarat sursa ucraineană, menţionând videouri de pe reţelele de socializare care arată incendii în diferite locuri.

Potrivit sursei, atacul cu drone a fost o operaţiune comună efectuată de serviciul de securitate SBU, agenţia de informaţii militare GUR şi Forţele pentru Operaţiuni Speciale din Ucraina.

Kievul nu confirmă şi nici nu neagă oficial că atacă rafinăriile din interiorul Rusiei, dar spune că instalaţiile sunt ţinte legitime, pentru că ajută efortul militar rus.

Rusia spune că atacurile ucrainene cu drone echivalează cu terorismul.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Guvernatorul regiunii Smolensk din vestul Rusiei, Vasili Anokin, a declarat că o dronă ucraineană a lovit un depozit de combustibil peste noapte, incendiindu-l, în timp ce un atac asupra centrului regional a fost respins.

Nu există rafinării mari de petrol în regiunea Smolensk.

Guvernatorul a transmis pe aplicaţia sa de mesagerie Telegram că drona a atacat o instalaţie de combustibil şi energie din regiunea Kardim la ora două dimineaţa (23:00 GMT vineri), lovind un rezervor cu lubrifianţi de combustibil şi ulei. Pompierii se luptau cu incendiul, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei Ungaria va trebui să majoreze şi mai mult cheltuielile pentru apărare anul viitor, dacă războiul din...

Proruşii din R.Moldova se pregătesc să celebreze Ziua Victoriei pe 9 Mai, în timp ce proeuropenii sărbătoresc Ziua Europei

Proruşii din R.Moldova se pregătesc să celebreze Ziua Victoriei pe 9 Mai, în timp ce proeuropenii sărbătoresc Ziua Europei Blocul politic „Victorie”, creat la Moscova...

Acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Scopul este combaterea depozitării ilegale a deșeurilor

Acțiune de salubrizare în Ocolul Silvic Telenești. Scopul este combaterea depozitării ilegale a deșeurilor Inspectorii de mediu din Telenești, în colaborare cu ÎS Întreprinderea pentru...

Mobilizarea pro-Gaza în Franţa: Sciences Po Paris, evacuată de poliţie

Mobilizarea pro-Gaza în Franţa: Sciences Po Paris, evacuată de poliţie Forţele de ordine au descins vineri la Sciences Po Paris (Institutul de studii politice) pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.