Salvatorii au recuperat trupul neînsufleţit al alpinistei dispărute în Himalaya

Publicat:

Trupul neînsufleţit al alpinistei americane Hilaree Nelson a fost găsit miercuri în Himalaya, la două zile după ce aceasta a dispărut pe versanţii muntelui Manaslu din Nepal, a anunţat organizatorul expediţiei, potrivit AFP şi agerpres.

“Echipa de căutare care a plecat în această (miercuri) dimineaţă cu elicopterul a reperat trupul acesteia şi îl aduce înapoi”, a declarat pentru AFP Jiban Ghimire de la Shangri-La Nepal Trek, organizatorul expediţiei.


Citește și: Zelenski denunţă referendumurile organizate de Rusia – Black News

Ghimire a precizat că trupul a fost adus înapoi în tabăra de bază şi va fi transportat cu avionul la Kathmandu.

Hilaree Nelson, o alpinistă experimentată în vârstă de 49 de ani, a alunecat în timp ce cobora pe al optulea cel mai înalt munte din lume, după ce ajunsese luni în vârf împreună cu însoţitorul ei, Jim Morrison.

Morrison, care a condus căutările, a plecat miercuri dimineaţă la bordul unui elicopter pentru a o găsi.

Luni, elicopterele nu au reuşit să zboare, iar marţi, echipa de salvare s-a întors fără a o găsi.

Cariera alpinistei Hilaree Nelson s-a întins pe parcursul a două decenii, fiind descrisă de North Face drept “cea mai prolifică schioare-alpinistă a generaţiei sale”.

În 2012, ea a devenit prima femeie care a ajuns în 24 de ore pe vârful Everestului, cel mai înalt munte din lume, şi pe cel al muntelui vecin, Lhotse.

În 2018 ea s-a întors pe Lhotse şi a făcut prima coborâre cu schiurile pe acest munte, ceea ce i-a adus premiul National Geographic Adventurer of the Year.

Într-o postare pe Instagram, săptămâna trecută, alpinista povestea că ascensiunea a fost deosebit de dificilă din cauza “ploii neîncetate” şi a condiţiilor periculoase.

Hilaree Nelson este cea de-a doua victimă confirmată din acest sezon de escaladă din Nepal.

Citeşte şi: ONU sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, China cere respectarea ei; SUA vor prezenta o rezoluţie – Black News

În aceeaşi zi în care alpinista a dispărut, o avalanşă s-a produs între taberele 3 şi 4 de pe Manaslu, ucigând un alpinist nepalez şi rănind 12 persoane, potrivit Ministerului nepalez al Turismului.

În Nepal se află opt dintre cele mai înalte 14 vârfuri din lume, iar alpiniştii străini care vin pentru a-i escalada munţii reprezintă o sursă majoră de venit pentru ţară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.