Șeful armatei britanice: Regatul Unit nu va fi atacat de Rusia

Publicat:

Șeful armatei britanice: Regatul Unit nu va fi atacat de Rusia

După câteva săptămâni de panică în rândul populației britanice, oficialii au reasigurat civilii că nu este luată în considerare înrolarea militară, dar și că Regatul Unit nu va fi atacat de Federația Rusă.

Amiralul Sir Tony Radakin, șeful armatei din regatul Unit, a venit cu precizări legate despre contextul internațional tensionat raportat la Rusia și agresiunea pe care o exercită cea din urmă asupra Ucrainei de cel puțin doi ani, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

În urmă cu puțin timp, lideri de top din Regatul Unit au speculat că Federația Rusă are să invadeze Europa, inclusiv Regatul Unit, iar acestea au îndemnat autoritățile să reimplementeze recrutarea obligatorie ca măsură preventivă. Deși a creat panică atât în Europa, cât și în interiorul societății britanice, informațiile au fost contrazise atât de premierul Regatului Unit, cât și de alte oficialități de stat.

Acum, și Sir Tony Radakin calmează temerile asupra unei potențiale recurtări forțate, spunând că în cadrul Ministerului Apărării nici măcar nu a fost luată în considerare această opțiune, dar și că Federația Rusă nu va ataca țara insulară în decursul anului acesta.

Șeful armatei fostului imperiu a menționat și capacitatea nucleară a Regatului Unit printre altele, ca element important în ceea ce el numește „siguranță”.

„Marea Britanie este în siguranță. Suntem în siguranță pentru că facem parte din NATO… și, de asemenea, pentru că suntem o putere nucleară responsabilă”, notează Skynews.

Pe de altă parte, acesta a mai asigurat că „Regatul Unit nu este în pragul unui război cu Federația Rusă”, potrivit sursei menționate.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Comentariul lui Sir Tony Radakin vine pe fondul declarațiilor Gen. Sanders din urmă cu câteva săptămâni, atunci când a spus că „trebuie luată în considerare înrolarea și pregătirea populației pentru război”.

Războiul din Ucraina a ajuns la zeci de mii de victime și milioane de oameni dislocați din casele lor pentru a fi prevenite alte daune dezastruoase. Deși ajutorul acordat de țările UE și de SUA față de Ucraina continuă sub o formă sau alta, soldații ucraineni spun că au „obosit”, în rândul acesta fiind foarte mulți bărbați de peste 40 de ani. Mulți dintre aceștia preferă să rămână pe front pentru a împiedica trimiterea copiilor lor la luptă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Americanii au inventat vinul cu aromă de înghețată, perfect pentru vară

Americanii au inventat vinul cu aromă de înghețată, perfect pentru vară St. Julian Winery & Distillery a lansat un vin dulce cu aromă de înghețată. Boom...

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea

Cât timp putem petrecere la soare fără să ne riscăm sănătatea Ne este soarele prieten sau dușman, aceasta este o întrebare tot mai comună odată...

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii ‘apetisant’ pentru insecte

De ce țânțarii atacă doar unele persoane. Cum devii 'apetisant' pentru insecte Țânțarii își urmăresc prada după miros și unul dintre lucrurile pe care le...

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei

Turneul Eras al lui Taylor Swift ar putea determina Banca Angliei să amâne reducerea dobânzii de referinţă, de teama inflaţiei Turneul Eras al lui Taylor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.