Şeful NATO spune că “Moscova trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga”

Publicat:

Şeful NATO spune că “Moscova trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga”

Secretarul general al NATO și președintele ucrainean au insistat împreună luni: Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, Rusia profitând de eșecurile asistenței occidentale pentru a înainta pe front.

“Întârzieri semnificative în sprijin au consecințe grave pe câmpul de luptă”, a recunoscut Jens Stoltenberg în timpul unei vizite la Kiev, referindu-se la întârzierea considerabilă a ajutorului militar american și european, scrie LA LIBRE BELGIQUE, potrivit stiripesurse.ro.


Vezi şi: Proteste reprimate violent în Georgia (VIDEO)! Poliţiştii au intervenit cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc – Stiripesurse.md

“Dar nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câștige”, a asigurat oficialul NATO, asigurând că “mai mult ajutor este pe drum” și că “în curând” sunt așteptate noi anunțuri de ajutor.

Şeful NATO spune că “Moscova trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga”

Dl Stoltenberg a cerut, prin urmare, aliaților să instituie “un angajament financiar major multianual (…) pentru a demonstra că sprijinul nostru pentru Ucraina nu este pe termen scurt”.

“Moscova trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga”, a insistat șeful Alianței Atlantice.
“Împreună trebuie să facem ca ofensiva rusă să eşueze”, a declarat dl Zelensky alături de Jens Stoltenberg, aratând că Moscova “încearcă să profite” de întârzierile ajutorului occidental.

“Artilerie, (muniție) de calibrul 155 mm, arme cu rază lungă de acțiune și apărare aeriană, în principal sisteme Patriot. Aceasta este ceea ce au partenerii noștri și ceea ce ar trebui să lucreze acum aici în Ucraina pentru a distruge ambițiile teroriste ale Rusiei”, a spus șeful statului ucrainean.

Şeful NATO spune că “Moscova trebuie să înțeleagă că nu poate câștiga”

De la eșecul contraofensivei sale din vara lui 2023, Ucraina este în defensivă. Rusia a luat inițiativa și câștigă teren în Est, în ciuda pierderilor mari de la începutul anului, înfruntându-se cu o armată ucraineană care duce lipsă, în special, de muniție.
În ultimele zile, Moscova a revendicat cucerirea mai multor sate. Luni, armata rusă a declarat că a luat Semenivka, iar cu o zi înainte a pretins ocuparea localităţii Novobahmutivka. Comandantul-șef al armatei ucrainene, iki, a recunoscut, duminică, că situația de pe front s-a “deteriorat”, trupele ruse, superioare în armament și soldați, obținând “succese tactice” în mai multe zone.

Potrivit acestuia, armata rusă “și-a concentrat eforturile în mai multe sectoare, creând astfel un avantaj semnificativ din punct de vedere al forțelor și mijloacelor”, pentru a “încerca să preia inițiativa strategică și să străpungă linia frontului”.

Șeful serviciilor secrete militare ucrainene, Kirilo Budanov, prezisese săptămâna trecută că situația se va înrăutăți la mijlocul lunii mai și începutul lunii iunie, care va fi o “perioadă dificilă” pentru Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Procurorii anticorupţie sunt aşteptaţi şi ei în faţa Comisiei Vetting

Procurorii anticorupţie sunt aşteptaţi şi ei în faţa Comisiei Vetting Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va transmite comisiei vetting lista procurorilor de la Procuratura Anticorupție...

PAS Nisporeni are o nouă conducere

PAS Nisporeni are o nouă conducere Deputatul PAS Vasile Porțevschi a fost votat președinte al organizației teritoriale PAS Nisporeni, iar vicepreședinți au devenit Nicolae Drumea,...

Provocările din sectorul energetic pot fi depășite prin inovare și tranziție la resurse regenerabile

Provocările din sectorul energetic pot fi depășite prin inovare și tranziție la resurse regenerabile În Republica Moldova companiile inovatoare ar putea primi derogări de la...

Vaticanul îl exonerează pe un cardinal suspectat de agresiune sexuală

Vaticanul îl exonerează pe un cardinal suspectat de agresiune sexuală Vaticanul a anunţat marţi decizia sa de a îl exonera pe cardinalul canadian Gerald Cyprien...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.