Serbia face un exerciţiu militar de amploare la frontiera cu Kosovo

Publicat:

Serbia face un exerciţiu militar de amploare la frontiera cu Kosovo

După ce a condamnat miercuri “unda verde” dată în ajun de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) pentru aderarea Kosovo la Consiliul Europei, Serbia a anunţat un exerciţiu militar de amploare în apropierea frontierei kosovare pentru a “arăta” că nu se lasă “umilită”, relatează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

“Vom arăta că ţara noastră nu este un sac de box şi că nimeni nu ne va umili”, a declarat la postul public de televiziune RTS Milos Vucevic, ministrul apărării sârb însărcinat cu formarea unui nou guvern la Belgrad.


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Exerciţiul militar va avea loc în Pester, un platou înalt din partea de sud a ţării, şi va dura până la 21 aprilie.

Serbia face un exerciţiu militar de amploare la frontiera cu Kosovo

Se preconizează o amplă desfăşurare de armament şi echipamente, inclusiv tancuri, vehicule blindate, lansatoare de rachete şi sisteme de artilerie, precum şi peste 2.000 de soldaţi, a declarat viitorul prim-ministru.

Vucevic a anunţat exerciţiul militar imediat după ce a condamnat decizia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, fără a face o legătură explicită între cele două, notează EFE.

Ministrul a reiterat poziţia oficială a Serbiei potrivit căreia Kosovo, a cărui independenţă autoproclamată în 2008 nu este recunoscută de către Belgrad, nu este un stat şi, prin urmare, nu poate fi admis ca membru în organismele internaţionale.

“Ceea ce am vazut la Strasbourg este o continuare a festivalului de ipocrizie şi un alt cui bătut în sicriul dreptului internaţional”, a spus el.

Serbia face un exerciţiu militar de amploare la frontiera cu Kosovo

Recomandarea de acceptare a aderării Kosovo la Consiliul Europei (la o sesiune programată pentru luna mai) a fost adoptată cu 131 de voturi pentru şi 29 împotrivă, printre care şi cel al reprezentanţilor partidelor spaniole PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) şi PP (Partidul Popular).

Spania este unul dintre cei cinci membri ai UE (printre care şi România) care nu recunosc independenţa Kosovo.

Pristina a declarat că marţi a fost “o zi mare” pentru Kosovo, în timp ce ministrul de externe sârb Ivica Dacic a numit-o “ziua ruşinii” pentru Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, conform agenţiei de presă citate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Istanbul au fost închise împrejurimile pieţei Taksim pentru a împiedica orice adunare de 1 mai

La Istanbul au fost închise împrejurimile pieţei Taksim pentru a împiedica orice adunare de 1 mai Poliţia a început marţi să închidă împrejurimile pieţei Taksim...

VIDEO// Cozonacii sfințiți urmează să ajungă pe rafturi

VIDEO// Cozonacii sfințiți urmează să ajungă pe rafturi Cozonacii sfințiți urmează să ajungă pe rafturile magazinelor din țară. Cel mai mare combinat de panificație din...

Un lider terorist, pentru care se oferă o recompensă de 5 milioane de dolari, a fost ucis în Mali

Un lider terorist, pentru care se oferă o recompensă de 5 milioane de dolari, a fost ucis în Mali Un lider al organizației Statul Islamic...

Regele Charles al III-lea şi-a reluat îndatoririle publice, după trei luni de absenţă

Regele Charles al III-lea şi-a reluat îndatoririle publice Regele Charles al III-lea şi-a reluat marţi, surâzător, îndatoririle publice, la Londra, după trei luni de absenţă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.