Siria a aderat la Acordul de la Paris. SUA resping în continuare această înţelegere globală

Publicat:

Siria a aderat oficial la Acordul de la Paris privind schimbările climatice, a anunţat marţi ONU, SUA fiind singurele care resping această înţelegere globală, relatează AFP, potrivit agerpres.

Siria “şi-a depus (luni) instrumentele de aderare la Acordul de la Paris”, a precizat secretariatul Convenţiei-cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (UNFCCC).


Un număr de 169 de state au ratificat acordul, din 196 de ţări membre ale UNFCCC, a adăugat marţi ONU (27 de ţări au adoptat pactul fără să fi fost încă ratificat).

Damascul îşi anunţase săptămâna trecută intenţia de a se ‘alătura acordului’, prin intermediul ministrului adjunct al Mediului, Wadah Katmawi, în cadrul şedinţei plenare a Conferinţei privind clima (COP23), în desfăşurare la Bonn.

Citeşte şi: Decizie neaşteptată la Washington: Pensia foştilor preşedinţi este diminuată semnificativ

Adoptat de comunitatea internaţională în decembrie 2015, Acordul de la Paris vizează să limiteze încălzirea globală la sub 2°C în raport cu revoluţia industrială.

Semnat şi apoi ratificat de administraţia preşedintelui american Barack Obama, acordul a fost denunţat de succesorul acestuia, Donald Trump, în iunie.

Delegaţii pentru probleme privind schimbările climatice din diferite ţări se reunesc până vineri, la Bonn, pentru a încerca să convină asupra regulilor de aplicare a acordului.

O delegaţie din Statele Unite, care sunt încă membre ale UNFCCC şi care nu pot părăsi în mod formal acordul până în noiembrie 2020, este de asemenea prezentă, în ideea de a ‘proteja interesele Statelor Unite’, potrivit Departamentului de Stat. Subsecretarul de stat pentru afaceri politice Thomas Shannon urmează să susţină joi un discurs pe această temă în faţa miniştrilor şi oficialilor guvernamentali.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.