Slusari, despre situația din Transnistria: Adunătura din 28 februarie arată deznodământul luptei dintre Gușan și FSB

Publicat:

Slusari, despre situația din Transnistria: Adunătura din 28 februarie arată deznodământul luptei dintre Gușan și FSB

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, a venit cu un comentariu cu privire la la așa-zisul congres de la Tiraspol, la care ar urma să se ceară „alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă”. „În câteva zile urmează deznodământul luptei dintre Gușan și FSB”, a scris Slusari pe rețele.

„Adunătura din 28 februarie, autodenumită congresul deputaților din Transnistria, este făcătura lui Gușan, concepută ca cea mai eficientă metoda de șantaj a Chișinăului în vederea anulării taxelor vamale. Din câte cunosc, autoritățile noastre înclină spre cedarea pozițiilor pe acest subiect, potrivit unimedia.info.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Gușan nu are nevoie de unire nici cu Rusia, nici cu Moldova, nici cu orice alt stat. Interesul lui este de lăsat Transnistria ca zona gri, unde se poate de făcut bani grei împreună cu băieți șmecheri din Chișinău, indiferent de coloratura politică a guvernării.

Altă întrebare e că în cadrul acestui proces de șantaj șeful Șherifului заигрался. În joc a intrat gașca FSBistă și смотрящий de la Moscova, așa zisul ministrul Afacerilor Externe Ignatiev. Ei încearcă, la comanda curatorilor din Kremlin, să transforme acest congres în mijloc de extindere a războiului, chiar și cu prețul propriilor cetățeni, care locuiesc în stânga Nistrului.

Deznodământul luptei dintre Gușan și FSB urmează în câteva zile. Vreau să cred că Chișinăul este pregătit pentru orice scenariu. Însă, prea multă incompetență și impotență am văzut în ultimul timp din partea celor, care ne guvernează”, a scris Slusari.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Biroul de Reintegrare de la Chișinău a venit cu un comentariu pe informațiile despre un presupus eveniment, ce ar urma să aibă loc la Tiraspol în data de 28 februarie și la care „se va cere alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

Un drum de o importanţă vitală se închide în România

Un drum de o importanţă vitală se închide în România De astăzi circulaţia pe drumul Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România,...

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei O tânără de 18 ani a ajuns la spital în urma unui grav accident care s-a...

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.