Socialiștii serbează și se felicită pentru „victoria” de la Curtea Constituțională

Publicat:

Socialiștii serbează și se felicită pentru „victoria” de la Curtea Constituțională

La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională modificarea Legii cu privire la restituirea TVA din bugetul UTA Găgăuzia,  socialiștii și-au atribuit „victoria”.

Citește și: VIDEO: I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin


„Felicitări colegilor, deputaților socialiști pentru o victorie foarte importantă la Curta Constituțională!”, a reacționat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Mai devreme, deputatul socialist Vladimir Odnostalco a declarat, într-o conferință la Parlament, că „decizia de astăzi a fost obținută datorită muncii consolidate a echipei deputaților PSRM și a echipei deputaților din Adunarea Populară a Găgăuziei”.

Precizăm că, astăzi, magistrații de la Curtea Constituțională au declarat neconstituționale noile prevederi ale Codul Fiscal, care stabilesc restituirea TVA din bugetul UTA Găgăuzia.

De asemenea, Înalta Curte a dispus că „până la o eventuală intervenție a Parlamentului, restituirea taxei pe valoare adăugată și a accizelor achitate de către agenții economici din UTA cu statut special se va realiza de la bugetul de stat”.

Într-o primă reacție, deputatul PAS, Radu Marian, a precizat că situația nu va rămâne „așa cum este” și că, în scurt timp, se va interveni la nivel legislativ.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează miercuri şi joi o vizită...

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.