Soldații ucraineni se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu rușii

Publicat:

Soldații ucraineni se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu rușii

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu câteva zile înainte de a fi trimiși pe front în războiul împotriva Rusiei, relatează Reuters. “Cei mai mulți dintre ei nu au, de fapt, nicio experiență militară”, spune un soldat ucrainean.

Pe un câmp acoperit de zăpadă din vestul Poloniei soldații ucraineni sunt antrenați în războiul de tranșee, cu doar câteva zile înainte de a fi trimiși pe front în ceea ce a devenit un război de uzură împotriva Rusiei, relatează Reuters, potrivit mediafax.


Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

„Cei mai mulți dintre ei nu au, de fapt, nicio experiență militară și sunt învățați cum să execute câteva tactici de bază”, a declarat un soldat ucrainean. „Suntem învățați cum să folosim armele în zonele urbane și în tranșee”, a adăugat acesta.

Antrenamentul a fost efectuat de către Comandamentul de pregătire a armelor combinate, care a fost înființat ca parte a eforturilor Uniunii Europene de a ajuta armata ucraineană. Exerciții au avut loc în 24 din cele 27 de state membre ale blocului.

„Vom continua să ne adaptăm, deoarece situația de pe câmpul de luptă se schimbă în fiecare zi”, a declarat generalul Michiel van der Laan, directorul general al Statului Major al Uniunii Europene.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 și controlează în prezent aproape o cincime din teritoriul acesteia, potrivit sursei citate. Contraofensiva ucraineană începută în iunie nu a făcut niciun progres major.

Soldații ucraineni se antrenează în Polonia pentru războiul de iarnă cu rușii

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valery Zaluzhnyi, a declarat că războiul se îndreaptă spre o nouă etapă de lupte de uzură, care ar putea permite Moscovei să își refacă puterea militară.

Operațiunile ar putea fi complicate și mai mult de condițiile meteorologice.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

„Aș spune că iarna este cel mai solicitant anotimp în ceea ce privește războiul. Ne limitează sever mișcarea și manevrabilitatea, în timp ce inamicul ne vede clar prin intermediul camerelor termice și al dronelor”, a declarat soldatul ucrainean.

Un al doilea soldat ucrainean a declarat că antrenamentul pe care trupele îl primesc în Polonia le va ajuta să facă progrese în contraofensivă.

„Lupta în tranșee este unul dintre cele mai importante elemente în acest război… Cred că îmbunătățirea abilităților în acest domeniu îi va ajuta pe soldații noștri să reușească pe câmpul de luptă”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare

Antreprenorii ultrabogaţi ameninţă că vor părăsi Marea Britanie din cauza unei propuneri de modernizare a sistemului de impozitare Pentru antreprenorul ultrabogat Bassim Haidar, locuirea la...

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere

Scriitorul Mihail Gheorghe Cibotaru, comemorat la Chișinău la 90 de ani de la naștere Distins scriitor, om de cultură, apărător al valorilor naționale, în acest...

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte

Republicanii îi cer lui Biden să demisioneze IMEDIAT din funcţia de preşedinte Principalii republicani din Camera Reprezentanţilor i-au cerut lui Joe Biden să demisioneze imediat...

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie

Campania lui Biden a depăşit cheltuielile şi veniturile campaniei lui Trump în luna iunie Campania electorală a preşedintelui Joe Biden a strâns mai mult şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.