Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

Publicat:

Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

Gimnastele din Republica Moldova au participat la cea de a 23-a ediție a turneului internațional de gimnastică ritmică „Cupa Irina Deleanu” desfășurat în România. Sportivele noastre au concurat cu gimnaste din 11 țări, obținând două medalii de bronz și marcând prezența în finală în mai multe discipline.

La acest turneu, la categoria FIG R. Moldova a fost reprezentată de șase sportive, trei junioare și trei senioare. Din prima categorie au făcut parte Polina Bulat, Anastasia Catana și Alina Iemeț, iar lotul senioarelor a fost compus din Gloria Motricală, Polina Șliomskaia și Sofia Bulat. Fetele au evoluat prin rotație cu câte patru obiecte fiecare (cercul, mingea, măciucile și panglica).


Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

În finală s-au calificat cinci din cele șase sportive din Republica Moldova – Polina Bulat (cu panglica și cercul), Anastasia Catana (cu mingea) și Alina Iemeț (cu mingea). Dintre senioare, în lupta finală au intrat Gloria Motricală (cu mingea și cercul) și Sofia Bulat (cu panglica).

Primele trei locuri, la exercițiile cu mingea și panglica, au fost obținute de gimnastele din România și Republica Moldova.

Citeşte şi: Moldovenii ar putea merge doar cu buletinul în UE – Stiripesurse.md

La senioare, Gloria Motricală a obținut medalia de bronz, la exercițiul cu mingea, și a urcat pe podium alături de româncele Cristina Drăgan (locul 1) și Sabina Enache (locul 2).

Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

La junioare, cea mai bună performanță a avut-o Polina Bulat (la panglică), obținând, de asemenea, medalia de bronz. Ea a urcat pe podium alături de vicecampioanele mondiale Amalia Lică (locul 1) și Lisa Garac (locul 2), ambele din România.

La concursul non-FIG au participat trei sportive. Victoria Gherasim s-a clasat pe locul întâi la exercițiul cu mingea și locul trei la exercițiul cu cercul. Prejunioara Vlada Jelev a cucerit medalia de argint la exercițiul cu cercul și locul patru la proba cu mingea. Gimnasta Iana Caraman a obținut locul șase la exercițiile cu măciucile și panglica.

Gimnastele sunt discipole ale Școlii Sportive „Speranța” din municipiul Chișinău fiind antrenate de Liliana Madan și Marina Leușchin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri Până la această oră, din cele 10 409 locuri planificate pentru elevii de clasa...

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă

Jumătate din terenurile agricole din Republica Moldova ar putea fi afectate de secetă Seceta a devenit ceva obișnuit în ultimii ani, iar prognozele arată că,...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

De ce tinerii din ziua de azi îmbătrânesc mai repede decât ar trebui și sunt predispuși la cancer. Noua teorie lansată de oamenii de...

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova”

Mihai Popșoi la Convenția moldo-americană: „Cetățenii noștri stabiliți aici și-au realizat visul american, dar nu au uitat de casă și încearcă să ajute Moldova” În...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.