X

Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

Gimnastele din Republica Moldova au participat la cea de a 23-a ediție a turneului internațional de gimnastică ritmică „Cupa Irina Deleanu” desfășurat în România. Sportivele noastre au concurat cu gimnaste din 11 țări, obținând două medalii de bronz și marcând prezența în finală în mai multe discipline.

La acest turneu, la categoria FIG R. Moldova a fost reprezentată de șase sportive, trei junioare și trei senioare. Din prima categorie au făcut parte Polina Bulat, Anastasia Catana și Alina Iemeț, iar lotul senioarelor a fost compus din Gloria Motricală, Polina Șliomskaia și Sofia Bulat. Fetele au evoluat prin rotație cu câte patru obiecte fiecare (cercul, mingea, măciucile și panglica).

Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

În finală s-au calificat cinci din cele șase sportive din Republica Moldova – Polina Bulat (cu panglica și cercul), Anastasia Catana (cu mingea) și Alina Iemeț (cu mingea). Dintre senioare, în lupta finală au intrat Gloria Motricală (cu mingea și cercul) și Sofia Bulat (cu panglica).

Primele trei locuri, la exercițiile cu mingea și panglica, au fost obținute de gimnastele din România și Republica Moldova.

Citeşte şi: Moldovenii ar putea merge doar cu buletinul în UE – Stiripesurse.md

La senioare, Gloria Motricală a obținut medalia de bronz, la exercițiul cu mingea, și a urcat pe podium alături de româncele Cristina Drăgan (locul 1) și Sabina Enache (locul 2).

Sportivele noastre au urcat pe podium la turneul internațional de gimnastică ritmică

La junioare, cea mai bună performanță a avut-o Polina Bulat (la panglică), obținând, de asemenea, medalia de bronz. Ea a urcat pe podium alături de vicecampioanele mondiale Amalia Lică (locul 1) și Lisa Garac (locul 2), ambele din România.

La concursul non-FIG au participat trei sportive. Victoria Gherasim s-a clasat pe locul întâi la exercițiul cu mingea și locul trei la exercițiul cu cercul. Prejunioara Vlada Jelev a cucerit medalia de argint la exercițiul cu cercul și locul patru la proba cu mingea. Gimnasta Iana Caraman a obținut locul șase la exercițiile cu măciucile și panglica.

Gimnastele sunt discipole ale Școlii Sportive „Speranța” din municipiul Chișinău fiind antrenate de Liliana Madan și Marina Leușchin.

Tags: Cupa Irina Deleanugimnastică ritmicăRomania
Sport