Statul australian Victoria extinde starea de urgență, în pofida reducerii cazurilor de infectare

Publicat:

Statul australian Victoria a extins măsurile de urgenţă impuse pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, în pofida unei scăderi a ratei de apariţie a noilor infecţii, informează agenţia Xinhua, scrie agerpres.

Autorităţile din Victoria au anunţat duminică seara că starea de urgenţă în vigoare va fi prelungită încă patru săptămâni, ceea ce va permite continuarea carantinei de nivel 4 şi a unei interdicţii pentru circulaţia pe timp de noapte impusă în capitala statului, Melbourne.


Citește și : Cutremur cu magnitudinea 5,1 în largul insulei greceşti Hydra

Luni, statul a înregistrat 25 de decese asociate COVID-19, cel mai mare număr consemnat într-o zi. Cu toate acestea, numărul cazurilor de noi infecţii a fost de 282, continuând o tendinţă descendentă constantă.

În pofida numărului în scădere al cazurilor, autorităţile statale au declarat că este important ca populaţia să nu devină prea încrezătoare şi au făcut apel la continuarea eforturilor pentru stoparea răspândirii virusului, în special prin limitarea deplasărilor.

”Vom învinge acest virus, iar extinderea stării de urgenţă ne asigură că deţinem toate instrumentele necesare pentru această luptă”, a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Citește și : Lukaşenko se ‘ține tare’: Nu vor avea loc noi alegeri prezidenţiale în Belarus

”Mulţumesc fiecărui cetăţean al statului Victoria care face parte din echipa noastră masivă ce menţine comunitatea noastră în siguranţă; le puteţi mulţumi dacă respectaţi regulile ce ne vor ajuta să trecem cu bine peste pandemie”, a adăugat premierul.

Starea de urgenţă a fost prelungită până la data de 13 septembrie, ora locală 23:59, ceea ce permite poliţiei să continue să vegheze la respectarea măsurilor de distanţare fizică şi izolare. Amenzile aplicate pentru nerespectarea acestora pot varia între 200 de dolari australieni (143 de dolari americani) pentru nepurtarea măştii în public şi 20.000 de dolari australieni (14.300 dolari americani) pentru abateri repetate de la regulile privind carantina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență

Studenții de la medicină sunt instruiți de specialiști din SUA cum să acționeze în situații de urgență La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie...

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate

Toate cele nouă victime ale accidentului de elicopter din Iran au fost identificate Guvernul iranian a anunţat că au fost identificate toate cele nouă victime...

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.