SUA anunţă inculpări ale unor oligarhi ruşi la doi ani de la invazia Ucrainei

Publicat:

SUA anunţă inculpări ale unor oligarhi ruşi la doi ani de la invazia Ucrainei

Statele Unite au anunţat joi acuzaţii împotriva mai multor oligarhi ruşi, cu două zile înainte de împlinirea a doi ani de la invazia Ucrainei de către Rusia, relatează AFP.

“Departamentul de Justiţie este mai hotărât ca niciodată să întrerupă fluxul de fonduri ilegale care alimentează războiul lui Putin şi să îi tragă la răspundere pe cei care continuă să-l permită”, a declarat ministrul american al Justiţiei într-un comunicat, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Merrick Garland anunţă astfel mai multe măsuri luate de ministerul său “pentru a urmări” şi “sechestra activele” acestor elemente cheie pentru Kremlin şi armata rusă.

De la New York în Florida, trecând prin statul Georgia şi Washington, au fost lansate procese împotriva mai multor oligarhi, printre care Andrei Kostin.

Directorul VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, este acuzat, printre altele, de spălare de bani şi de eludarea sancţiunilor pentru întreţinerea a două “superiaht-uri”, evaluate împreună la peste 135 de milioane de dolari, potrivit Ministerului american al Justiţiei.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus o serie de sancţiuni împotriva Moscovei de la izbucnirea războiului după invazia rusă a Ucrainei la 24 februarie 2022.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei Tânăra gravidă din Orhei care a fost găsită moartă...

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat Începând cu această lună, numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat, de la 46...

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a avut o întâlnire cu viceprimarul orașului Cluj Napoca, Dan Ștefan Tarcea,...

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri Până la această oră, din cele 10 409 locuri planificate pentru elevii de clasa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.