SUA resping acuzaţiile de ‘apartheid’ împotriva palestinienilor aduse Israelului

Publicat:

Statele Unite au declarat miercuri că nu sunt de acord cu concluzia unui raport al ONG-ului Human Rights Watch (HRW), care a acuzat Israelul de ”apartheid” împotriva palestinienilor, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Această administraţie nu crede că acţiunile Israelului constituie apartheid”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.


Citește și : Şeful BioNTech este încrezător că vaccinul său poate învinge mutaţia virusului din India

Cu toate acestea, Departamentul de Stat a declarat că nu va face ”evaluări publice ale rapoartelor (scrise) de către grupuri externe”, spre deosebire de administraţia lui Donald Trump, care a criticat puternic organizaţiile care critică Israelul.

Purtătorul de cuvânt a reînnoit un apel către Israel şi palestinieni să ”se abţină de la acţiuni unilaterale care ar alimenta tensiunile”, inclusiv activităţi legate de colonizare şi incitare la violenţă.

Un raport publicat marţi de organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch califică drept ”apartheid” politica dusă de Israel faţă de arabii de pe teritoriul său şi faţă de palestinienii din teritoriile ocupate, notează AFP.

Citește și : DE CE lipseşte oxigenul medical în India şi CUM este el fabricat?

Ministerul de Externe israelian a reacţionat, afirmând că este vorba despre propagandă fără legătură cu ”faptele sau cu adevărul din teren” şi susţinând că HRW este o organizaţie care promovează ”de mult timp o agendă anti-israeliană”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.