SUA şi Regatul Unit investighează o încălcare majoră a sancţiunilor impuse Rusiei prin tranzacţii cu criptomonede

Publicat:

SUA şi Regatul Unit investighează o încălcare majoră a sancţiunilor impuse Rusiei prin tranzacţii cu criptomonede

Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în Rusia, relatează joi agenţia EFE.

Potrivit agenţiei Bloomberg, care a anunţat desfăşurarea acestei investigaţii, respectivele tranzacţii reprezintă una dintre cele mai mari încălcări a sancţiunilor impuse Rusiei după invazia în Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Ancheta nu a fost încă făcută publică, dar conform Bloomberg plăţile investigate au fost efectuate prin intermediul pieţei virtuale de schimb de devize Garantex, cu sediul la Moscova, folosind criptomoneda Tether, ce are în circulaţie echivalentul a circa 100 de miliarde de dolari americani.

Compania Garantex este sancţionată de SUA şi de Regatul Unit în urma suspiciunilor că facilitează în Rusia delicte financiare şi tranzacţii ilicite.

Această investigaţie face parte din acţiunile prin care Occidentul caută să împiedice fluxul de bani către Rusia, în contextul sancţiunilor prin care statele ce susţin Ucraina în războiul cu Rusia încearcă să diminueze capacitatea acesteia din urmă de a-şi susţine industria militară şi să-i provoace cât mai multe pierderi economice.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Administraţia preşedintelui american Joe Biden a încercat încă de la începutul acestui război să investigheze instrumente de schimb cum este cazul Garantex.

Însă în acest stadiu este prea devreme pentru a anticipa care vor fi concluziile investigaţiei, având în vedere complexitatea şi opacitatea tranzacţiilor cu criptomonede.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică (ministru)

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică (ministru) Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică,...

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa Preşedinta Muzeului Luvru, Laurence Des Cars, a anunţat sâmbătă că...

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent Un ofiţer de poliţie a murit după ce a intervenit...

19 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat la un local din Chișinău. S-au infectat cu salmonella

19 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat la un local din Chișinău. S-au infectat cu salmonella Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a înregistrat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.