Suedia alocă un ajutor suplimentar de 7 miliarde de dolari pentru Ucraina în perioada 2024-2026

Publicat:

Suedia alocă un ajutor suplimentar de 7 miliarde de dolari pentru Ucraina în perioada 2024-2026

Guvernul suedez a aprobat un ajutor militar suplimentar de 75 miliarde de coroane (7 miliarde de dolari) pentru Ucraina pe trei ani, 2024-2026, transmite Reuters.

Guvernul minoritar a precizat că, în baza acordului cadru convenit cu partidul Democraţii Suediei (SD, de extremă-dreaptă), care îl susţine în parlament, ajutorul militar ar putea include donaţii de echipament militar, contribuţii financiare şi sprijin financiar pentru achiziţia de echipamente militare, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Cele 75 miliarde de coroane vor fi împărţite în mod egal pe cei trei ani. Cu tot cu suplimentarea propusă, sprijinul militar şi de altă natură al Suediei pentru Ucraina va ajunge la peste 100 miliarde de coroane.

‘Pentru a întări sprijinul Suediei pentru Ucraina şi a creşte perspectiva pe termen lung, guvernul şi (partidul) Democraţii Suediei au convenit să introducă un cadru pentru sprijinul militar pentru Ucraina pentru anii 2024-2026’, a informat executivul de la Stockholm. Acordul-cadru ar putea fi inclus în bugetul Norvegiei şi după 2026, a indicat guvernul.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Decizia ‘demonstrează solidaritatea practică cu Ucraina’, a reacţionat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe reţeaua socială X.

La rândul său, ministrul apărării Rustem Umerov a scris că armamentele de producţie suedeză ‘şi-au dovedit deja eficienţa pe câmpul de luptă’. Obuzierele autopropulsate ‘Archer şi (tancurile) CV-90 îi ajută pe apărătorii ucraineni să îl alunge pe inamic de pe pământul nostru’, a notat el pe reţeaua socială citată.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: ‘Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!’

Céline Dion anunţă că se va întoarce pe scenă în ciuda bolii sale: 'Chiar dacă va trebui să mă târăsc, o voi face!' Céline Dion,...

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost ‘prea îndrăzneţ’ în trecut

Kevin Spacey spune, într-un interviu cu Piers Morgan, că a fost 'prea îndrăzneţ' în trecut Kevin Spacey s-a descris, într-un interviu cu Piers Morgan, ca...

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: ‘Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine’

Șoșoacă, scandal cu jandarmii: 'Am fost îmbrâncită și aruncată. Erau 10 pe mine' Diana Șoșoacă s-a îmbrâncit cu jandarmii în fața sediului din Sectorul 3,...

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia

Pricolele creșterii extremei drepte în UE. În loc să părăsească Uniunea, naționaliștii au decis să o preia Așa cum era de așteptat, alegerile europene au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.