Suspecţii în atacul de lângă Moscova ar fi acţionat sub influenţa drogurilor, susţin autorităţile ruse

Publicat:

Suspecţii în atacul de lângă Moscova ar fi acţionat sub influenţa drogurilor, susţin autorităţile ruse

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă, transmite DPA, citând agenţia rusă oficială de presă TASS.

“Urmează ca experţii să stabilească ce fel de droguri sau substanţe psihotrope au consumat ei”, a comunicat TASS, citând anchetatori care se ocupă de caz, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Celor patru principali suspecţi – Şamsutdin Fariduni, Dalerdjon Mirzoiev, Raciabalizod Saidakrami şi Muhammadsobir Faizov – li s-au prelevat probe de sânge, în care a fost depistată o substanţă psihotropă ce schimbă percepţia realităţii şi “reduce frica”.

Potrivit agenţiei de presă ruse, suspecţii de comiterea atacului a-ar fi aflat sub influenţa drogurilor nu numai în ziua atacului propriu-zis, ci şi înainte.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de vinerea trecută, soldat cu peste 140 de morţi şi 360 de răniţi.

Comitetul de Anchetă rus a mai spus că suspecţilor le-au fost confiscate dispozitive tehnice, ceea ce ar putea fi telefoane mobile. O analiză a datelor sustrase din acestea ar indica o legătură a presupuşilor autori ai atacului cu “naţionalişti ucraineni”, de la care ar fi primit bani, conform aceluiaşi Comitet de Anchetă.

Oficiali ruşi, inclusiv preşedintele Vladimir Putin, au sugerat în repetate rânduri că Ucraina ar fi putut fi implicată în atac, acuzaţii pe care Kievul le-a respins cu vehemenţă.

La aproape o săptămână de la unul dintre cele mai grave atacuri din istoria recentă a Rusiei, preşedintele rus Vladimir Putin nu s-a deplasat încă la locul atentatului.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

La o întrebare în acest sens adresată de presă joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a explicat că preşedintele rus pur şi simplu nu a dorit să perturbe ancheta şi lucrările de degajare a dărâmăturilor.

Putin a transmis condoleanţe familiilor victimelor, iar autorităţile le-au promis ajutor financiar celor răniţi şi rudelor persoanelor decedate în atac, a mai spus Peskov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa

Preocupări la Luvru pentru a îmbunătăţi condiţiile în care este expusă celebra pictură Mona Lisa Preşedinta Muzeului Luvru, Laurence Des Cars, a anunţat sâmbătă că...

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent

Un poliţist a murit în Germania după un incident violent care a implicat un adolescent Un ofiţer de poliţie a murit după ce a intervenit...

19 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat la un local din Chișinău. S-au infectat cu salmonella

19 persoane s-au intoxicat după ce au mâncat la un local din Chișinău. S-au infectat cu salmonella Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) a înregistrat...

Taiwan a raportat activitate militară chineză în apropierea insulei după ce Blinken a părăsit China

Taiwan a raportat activitate militară chineză în apropierea insulei după ce Blinken a părăsit China Taiwanul a raportat sâmbătă o reluare a activității militare chineze...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.