Suspiciune de crimă în cazul unui celebru poet, fost laureat al Premiului Nobel, mort în urmă cu 50 de ani

Publicat:

Suspiciune de crimă în cazul unui celebru poet, fost laureat al Premiului Nobel, mort în urmă cu 50 de ani

Autoritățile din Chile au redeschis o anchetă privitoare la moartea unui poet celebru în urmă cu peste 50 de ani. Asta după ce în corpul său a fost găită o substanță periculoasă. Apropiații săi au susținut că poetul a fost omorât din motive politice.

Autoritățile din Chile au redeschis ancheta privitoare la moartea misterioasă a lui Pablo Neruda, potrivit Sky News. Fost laureat al Premiului Nobel, poetul a murit în 1973, iar cauza morții a fost stabilită drept complicație cauzată de cancerul de prostată, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Neruda a murit la 12 zile după o lovitură de stat militară care l-a vizat pe prietenul său apropiat, președintele Salvador Allende, și l-a adus la putere pe generalul Augusto Pinochet.

Timp de zeci de ani, șoferul său Manuel Araya a susținut că poetul a fost otrăvit. Anul trecut, experții criminaliști au descoperit dovezi care susțin această teorie.

Testele efectuate recent în laboratoarele daneze și canadiene au indicat că în corpul lui Neruda a fost găsită o „cantitate mare de Clostridium botulinum”. Toxina puternică este letală și provoacă paralizie în sistemul nervos.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

În decembrie anul trecut, un judecător a respins o cerere a nepotului lui Neruda, Rodolfo Reyes, de a redeschide cazul. Curtea de Apel a anulat decizia din decembrie, permițând reluarea anchetei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Raportul CNA pe săptămâna trecută

Raportul CNA pe săptămâna trecută Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni...

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir

Lovitură de teatru în Mitropolia Moldovei: Al treilea ierarh din Moldova a fost hirotonit de ÎPS Vladimir Ieri, Mitropolitul Vladimir a hirotonit al treilea episcop...

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență

226 de agricultori au depus cereri pentru Creditul Agricol de Urgență În perioada 1 martie-19 aprilie, au fost depuse 226 de solicitări pentru Creditul Agricol...

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.