Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi în Ierusalim, înainte de rugăciunea de pe Esplanada Moscheilor

Publicat:

Israelul a desfăşurat sute de poliţişti suplimentari la Ierusalim vineri, ziua marii rugăciuni pe Esplanada Moscheilor, după apelurile palestiniene la protest împotriva recunoaşterii de către preşedintele american Donald Trump a Ierusalimului drept capitală a Israelului, a anunţat poliţia, potrivit AFP, potrivit agerpres. 

“Sute de poliţişti şi agenţi de frontieră suplimentari au fost desfăşuraţi în interiorul şi în jurul Oraşului Sfânt”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.


Nicio o restricţie de vârstă nu a fost impusă credincioşilor din Ierusalim pentru a avea acces pe esplanadă, a adăugat el, spre deosebire de măsuri luate în perioadele de tensiuni aprinse.

Citeşte şi: Comisia Europeană recomandă trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie pentru Brexit

Esplanada, al treilea loc sfânt al islamului şi venerat totodată şi de către evrei sub numele de Muntele Templului, se află în Ierusalimul de Est, anexat şi ocupat de către Israel. Forţele israeliene controlează toate punctele de acces spre această zonă.

Poliţiştii au fost deja desfăşuraţi în număr mai mare decât de obicei pe străzile Oraşului Vechi, fără a se ajunge însă la efectivele din situaţiile de tensiuni puternice, notează AFP.

Organizaţiile palestiniene au lansat un apel la manifestaţii după decizia preşedintelui american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi de a muta Ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.