Sydney pierde titlul de cel mai mare oraş din Australia după peste 100 de ani pe prima poziţie

Publicat:

Melbourne a depăşit Sydney ca cel mai populat oraş din Australia pentru prima dată de la goana după aur din secolul al XIX-lea, în urma unei schimbări administrative , informează mediafax.

Sydney a deţinut cu mândrie acest titlu timp de peste 100 de ani.


Dar, având în vedere creşterea rapidă a populaţiei la periferia oraşului Melbourne, limitele oraşului au fost extinse pentru a include zona Melton.

Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

Cele mai recente cifre guvernamentale, din iunie 2021, plasează populaţia din Melbourne la 4.875.400 de locuitori, cu 18.700 mai mult decât cea din Sydney.

Biroul Australian de Statistică (ABS) defineşte “zona urbană semnificativă” a unui oraş, prin includerea tuturor suburbiilor de legătură cu mai mult de 10.000 de persoane.

“Până la definiţia de la recensământul din 2021, zona semnificativă din Sydney avea o populaţie mai mare decât Melbourne. Cu toate acestea, odată cu comasarea Meltonului în Melbourne în cea mai recent clasificare, Melbourne are mai mulţi locuitori decât Sydney – şi a avut din 2018 “, a declarat Andrew Howe de la ABS pentru ziarul Sydney Morning Herald, care a descris graniţa redesenată ca fiind “un aspect tehnic”.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

Nu este pentru prima dată când Melbourne deţine titlul de cel mai mare oraş din Australia.

Ca urmare a goanei după aur de la sfârşitul secolului al XIX-lea, în urma căreia migranţii au venit în număr mare în statul Victoria, Melbourne a crescut rapid şi a depăşit Sydney până în 1905.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este aşteptat în capitala Franţei

Igor Grosu este aşteptat în capitala Franţei Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va întreprinde în această săptămână o vizită de lucru la Paris. Anunțul a fost...

Competenţe legislative ale Parlamentului European

Competenţe legislative ale Parlamentului European Tratatele europene i-au conferit Parlamentului European o gamă largă de competenţe în calitate de organism al Uniunii Europene ales direct. În...

Șapte formațiuni semnează o declarație de condamnare a traseismului politic

Șapte formațiuni semnează o declarație de condamnare a traseismului politic Șapte formațiuni politice extra-parlamentare au semnat o declarație „de condamnare a traseismului politic”, la inițiativa...

La Ialoveni se vindeau certificate pentru viitorii șoferi. Mai mulți medici implicați

La Ialoveni se vindeau certificate pentru viitorii șoferi. Mai mulți medici implicați Șase persoane, dintre care 3 membri ai Comisiei medicale a conducătorilor de autovehicule...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.