Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

Publicat:

Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

Fostul premier, Vasile Tarlev, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la alegerile prezidențiale din toamnă.

Citește și: Economiile moldovenilor au scăzut în ultima lună cu peste 23%


Despre aceasta a declarat fostul procuror-șef al Procuraturii Chișinău, Ion Diacov, în cadrul emisiunii „Puterea a 4-a” de la N4.

”Este un candidat ascuns, dar depinde dacă în spatele lui stă într-adevăr o putere mare cum este Rusia – Vasile Tarev… Da, el Tarlev în sine nu prezinte absolut nimic, dar întrebarea este – e  Tarlev sau e un oarecare împins de ruși. El este fost prim-ministru – cel mai longeviv”, a declarat Diacov, care reamintește că Tarlev „era un agent al serviciilor speciale ruse”, fapt pe care el însuși nu l-ar fi ascuns niciodată.

De asemenea, fostul procuror-șef atrage atenția factorilor responsabili să conștientizeze din timp existența acestui „candidat ascuns”.

Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

„Mie îmi pare rău ca noi singuri creăm probleme și pe urma luptăm cu asta. Așa s-a luptat cu Șor… Atunci când eu am propus – hai să mă implic eu ca să-l stopam. Nu, ei au crezut că o să-l facă pe Șor un bandit un hoț, dar să-l înlăturăm pe Dodon. Și au făcut din Șor politician”, a reamintit Diacov.

Diacov a dezvăluit în studioul N4 că Tarlev ar fi fost „recomandat respectuos” de Moscova la funcția de prim-ministru încă în perioada în care președinte al țării era Petru Lucinchi – și el agent al Rusiei în Moldova, ca și succesorul său la Președinție – Vladimir Voronin, mai spune Diacov.

De asemenea, Diacov afirmă că, înainte de a-și da demisia din funcția de premier în 2007, Tarlev ar fi fost bătut zdravăn de fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, chiar în biroul de la Președinție, pentru că ar fi uneltit pe ascuns planuri politice la Moscova.

„L-a adus din avion drept la dânsul în birou. Eu nu din auzite știu ce a fost acolo… Doamne ferește… și l-a dus acasă. Seara sau a doua zi s-au dus la el acasă, l-au spălat, l-au făcut cu pudră, i-au scris textul că el își dă demisia și i-au dat Ordinul Republicii. Din 2007 până acum, omul acesta pe ce trăiește?”, a mai menționat Diacov.

 Recent, fostul premier Vasile Tarlev și-a anunțat revenirea pe scena politică în calitate de președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii

Peste 75 la sută dintre grădinițele din R.Moldova și-au suspendat activitatea pe perioada verii Peste 75 la sută dintre grădinițele din Republica Moldova și-au suspendat...

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul American și se depreciază în raport cu euro și leul...

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.