Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

Publicat:

Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

Fostul premier, Vasile Tarlev, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la alegerile prezidențiale din toamnă.

Citește și: Economiile moldovenilor au scăzut în ultima lună cu peste 23%


Despre aceasta a declarat fostul procuror-șef al Procuraturii Chișinău, Ion Diacov, în cadrul emisiunii „Puterea a 4-a” de la N4.

”Este un candidat ascuns, dar depinde dacă în spatele lui stă într-adevăr o putere mare cum este Rusia – Vasile Tarev… Da, el Tarlev în sine nu prezinte absolut nimic, dar întrebarea este – e  Tarlev sau e un oarecare împins de ruși. El este fost prim-ministru – cel mai longeviv”, a declarat Diacov, care reamintește că Tarlev „era un agent al serviciilor speciale ruse”, fapt pe care el însuși nu l-ar fi ascuns niciodată.

De asemenea, fostul procuror-șef atrage atenția factorilor responsabili să conștientizeze din timp existența acestui „candidat ascuns”.

Tarlev, care ar fi fost bătut de Voronin la Președinție, ar fi candidatul ascuns al Moscovei la prezidențiale

„Mie îmi pare rău ca noi singuri creăm probleme și pe urma luptăm cu asta. Așa s-a luptat cu Șor… Atunci când eu am propus – hai să mă implic eu ca să-l stopam. Nu, ei au crezut că o să-l facă pe Șor un bandit un hoț, dar să-l înlăturăm pe Dodon. Și au făcut din Șor politician”, a reamintit Diacov.

Diacov a dezvăluit în studioul N4 că Tarlev ar fi fost „recomandat respectuos” de Moscova la funcția de prim-ministru încă în perioada în care președinte al țării era Petru Lucinchi – și el agent al Rusiei în Moldova, ca și succesorul său la Președinție – Vladimir Voronin, mai spune Diacov.

De asemenea, Diacov afirmă că, înainte de a-și da demisia din funcția de premier în 2007, Tarlev ar fi fost bătut zdravăn de fostul președinte al țării, Vladimir Voronin, chiar în biroul de la Președinție, pentru că ar fi uneltit pe ascuns planuri politice la Moscova.

„L-a adus din avion drept la dânsul în birou. Eu nu din auzite știu ce a fost acolo… Doamne ferește… și l-a dus acasă. Seara sau a doua zi s-au dus la el acasă, l-au spălat, l-au făcut cu pudră, i-au scris textul că el își dă demisia și i-au dat Ordinul Republicii. Din 2007 până acum, omul acesta pe ce trăiește?”, a mai menționat Diacov.

 Recent, fostul premier Vasile Tarlev și-a anunțat revenirea pe scena politică în calitate de președinte al Partidului „Viitorul Moldovei”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza

UE cere o anchetă independentă asupra gropilor comune descoperite în spitalele din Fâşia Gaza Uniunea Europeană a anunţat miercuri, prin vocea unui purtător de cuvânt,...

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor

Liderii mai multor formațiuni politice cer punerea sub învinuire a asociaților fugarului Șor Liderii a patru partide politice cer autorităților de drept să pună...

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează o vizită la Bucureşti Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, efectuează miercuri şi joi o vizită...

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș

Piața imobiliară se schimbă radical în Europa și România: Apartamentele nu mai prezintă interes uriaș Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.