TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube, date în judecată de fosta capitală a SUA. Care ar fi motivul

Publicat:

TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube, date în judecată de fosta capitală a SUA. Care ar fi motivul

Primarul orașului New York, Eric Adams, a anunțat că administrația orașului a intentat un proces împotriva a cinci platforme de socializare: TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube, scrie Playtech.ro.

Motivul din spatele procesului


Procesul susține că, companiile de social media precum TikTok și Meta, proprietarul Facebook și Instagram, sunt responsabile pentru „alimentarea crizei naționale de sănătate mintală a tinerilor”.

Procesul continuă afirmațiile făcute de reprezentanții New York, de luna trecută, potrivit cărora, utilizarea de social media este similară cu fumatul și, prin urmare, reprezintă un pericol pentru sănătatea publică.

De asemenea, se bazează pe avertismentul dat de Dr. Vasan anul trecut, care a subliniat angajamentul New York-ului de a face companiile responsabile pentru impactul produselor și serviciilor lor asupra copiilor orașului.

„În ultimul deceniu, am văzut cât de copleșitoare poate fi lumea online, expunându-i pe copiii noștri la un flux continuu de conținut dăunător și alimentând criza națională de sănătate mintală a tinerilor”, explică primarul Adams.

Viceprimarul pentru Sănătate și Servicii Umane, Anne Williams-Isom, a remarcat că, în timp ce social media are unele beneficii, cum ar fi oferirea de modalități puternice de conectare, ele permit și comportamente nesănătoase.

TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat și YouTube, „toxice”

„Social media este toxică în mediul nostru digital, la fel cum plumbul, poluarea aerului și nicotina sunt în cel fizic”, spune Dr. Vasan.

În ceea ce privește ofensele specifice pe care companiile de social media presupus le-au comis, procesul scoate în evidență că utilizarea algoritmilor pentru a crea angajament încurajează utilizarea compulsivă și excesivă a platformelor de social media.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat...

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un cetățean al Ucrainei în legătură cu actele depistate...

Armele explozive au făcut ravagii ‘fără precedent’ pentru civili în 2023

Armele explozive au făcut ravagii 'fără precedent' pentru civili în 2023 Aproximativ 75 de ţări şi teritorii, ceea ce reprezintă o treime din nivelul mondial,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.