X

Tineretul de la Bălți susține parcursul european al Moldovei: Trebuie să aibă loc anumite schimbări în societate

Tineretul de la Bălți susține parcursul european al Moldovei: Trebuie să aibă loc anumite schimbări în societate

Tinerii din municipiul Bălți susțin parcursul european al R. Moldova, dar consideră că, pentru a deveni europeni în toată legea, trebuie să aibă loc anumite schimbări în societate legate de mentalitatea oamenilor și sistemul de învățământ.

Cu astfel de mesaje au venit mai mulți locuitori din nordul R. Moldova, care au participat la workshop-ul „Calea spre UE: progrese și beneficii pentru Republica Moldova”, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Cei prezenți la eveniment au discutat despre beneficiile integrării în UE, progresul realizat de țara noastră până acum, principalele etape ale procesului de negociere, rolul societății civile în acest proces, dar și protecția drepturilor omului și minorităților naționale în contextul integrării europene.

„Cu mândrie spun că avem o generație tânără extraordinară, care vrea schimbări, care are o gândire critică și analitică. Eu așa văd o societate responsabilă. Ca să ajungem în UE trebuie să scăpăm de corupția mică și mare, pentru că în UE legea lucrează”, a subliniat Victor Grigor.

„Sunt entuziasmat de tineretul de la Bălți, care nu vede o altă cale decât dezvoltarea europeană. Ei consideră că este nevoie de un schimb valoric la nivel local pentru ca țara noastră să devină membru UE“, a subliniat expertul ASIST Analytics, Mark Mazureanu.

Realizarea acestui workshop a fost posibilă datorită sprijinului generos din partea poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Tags: BalţiMoldovaUEUSAIDVictor Grigor
Categorii: Știrile zileiU.E.