Ţinute purtate de prinţesa Diana, expuse la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie

Publicat:

Ţinute purtate de prinţesa Diana, expuse la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie

Şase ţinute care au aparţinut prinţesei Diana pot fi admirate începând de joi la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie în luna iunie, informează AFP.

Colecţia, reunind în principal rochii, pantofi şi genţi, poate fi văzută în cadrul unei expoziţii de 12 zile într-un centru comercial din Hong Kong, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Ulterior, piesele vor fi expuse în Irlanda înainte de a fi scoase la licitaţie pe 27 iunie.

Prinţesa de Wales, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, dicta moda “de fiecare dată când se îmbrăca şi ieşea”, a declarat pentru AFP Martin Nolan, directorul casei de licitaţii Julien’s Auctions, cu sediul în California.

Una dintre piesele expuse, o jachetă de costum de culoare galbenă cu nasturi aurii, creată de Catherine Walker, ar putea ajunge la 50.000 de dolari la licitaţie, în timp ce o rochie de seară din tul albastru închis, brodat cu stele, ar putea urca până la 400.000 de dolari.

Lady Di a purtat această rochie de seară strălucitoare, o creaţie a designerului Murray Arbeid, la premiera spectacolului “Fantoma de la Operă” în 1986 la teatrul West End din Londra.

Joi, vizitatorii s-au înghesuit în spaţiul mic al expoziţiei, oprindu-se pentru a citi povestea din spatele fiecărei ţinute.

Printre piesele expuse se mai numără o rochie de seară din mătase şi dantelă, creată de Victor Edelstein, şi o rochie cu flori roz, semnată de Catherine Walker, pe care Diana a purtat-o în 1991.

Ţinutele sunt atât “obiecte tangibile, cât şi subiecte de conversaţie” care continuă să îi fascineze pe admiratorii prinţesei, a subliniat Nolan.

În 2023, Julien’s Auctions a vândut o rochie de seară a Dianei pentru suma record de 1,14 milioane de dolari.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Chiar şi pentru generaţia tânără Diana ocupă un loc important în cultura pop, explică Kathleen, o tânără specializată în marketing digital, care nu şi-a dat numele. Acest interes s-ar putea datora în parte serialului de succes “The Crown” de pe Netflix, crede ea.

Stilul Dianei ar putea reveni la modă, a declarat ea pentru AFP, considerând că expoziţia combină “moda şi istoria”. “Nu este acelaşi lucru cu a vedea doar fotografii”, a adăugat tânăra.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guvernul israelian obţine un nou termen-limită în disputa privind scutirea evreilor ultraortodocşi de la serviciul militar

Nou termen-limită în disputa privind scutirea evreilor ultraortodocşi de la serviciul militar Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a obţinut o nouă amânare în disputa de lungă...

Trump promite cea mai mare deportare de migranţi din istoria SUA

Trump promite cea mai mare deportare de migranţi din istoria SUA Fostul preşedinte al Statelor Unite şi candidat republican la scrutinul din acest an, Donald...

Granturi pentru agricultorii care promovează managementul durabil al terenurilor

Granturi pentru agricultorii care promovează managementul durabil al terenurilor 20 de producători agricoli vor beneficia de granturi post-investiționale în cadrul programului „Managementul durabil al terenurilor”,...

Salvare contracronometru: O tânără moldoveancă a vrut să-şi pună capăt vieţii în Italia

O tânără moldoveancă a vrut să-şi pună capăt vieţii în Italia O adolescentă din Republica Moldova, în vârstă de 16 ani, a fost salvată în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.