X

Ţinute purtate de prinţesa Diana, expuse la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie

Ţinute purtate de prinţesa Diana, expuse la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie

Şase ţinute care au aparţinut prinţesei Diana pot fi admirate începând de joi la Hong Kong înainte de a fi scoase la licitaţie în luna iunie, informează AFP.

Colecţia, reunind în principal rochii, pantofi şi genţi, poate fi văzută în cadrul unei expoziţii de 12 zile într-un centru comercial din Hong Kong, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Ulterior, piesele vor fi expuse în Irlanda înainte de a fi scoase la licitaţie pe 27 iunie.

Prinţesa de Wales, care a murit într-un accident de maşină la Paris în 1997, dicta moda “de fiecare dată când se îmbrăca şi ieşea”, a declarat pentru AFP Martin Nolan, directorul casei de licitaţii Julien’s Auctions, cu sediul în California.

Una dintre piesele expuse, o jachetă de costum de culoare galbenă cu nasturi aurii, creată de Catherine Walker, ar putea ajunge la 50.000 de dolari la licitaţie, în timp ce o rochie de seară din tul albastru închis, brodat cu stele, ar putea urca până la 400.000 de dolari.

Lady Di a purtat această rochie de seară strălucitoare, o creaţie a designerului Murray Arbeid, la premiera spectacolului “Fantoma de la Operă” în 1986 la teatrul West End din Londra.

Joi, vizitatorii s-au înghesuit în spaţiul mic al expoziţiei, oprindu-se pentru a citi povestea din spatele fiecărei ţinute.

Printre piesele expuse se mai numără o rochie de seară din mătase şi dantelă, creată de Victor Edelstein, şi o rochie cu flori roz, semnată de Catherine Walker, pe care Diana a purtat-o în 1991.

Ţinutele sunt atât “obiecte tangibile, cât şi subiecte de conversaţie” care continuă să îi fascineze pe admiratorii prinţesei, a subliniat Nolan.

În 2023, Julien’s Auctions a vândut o rochie de seară a Dianei pentru suma record de 1,14 milioane de dolari.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Chiar şi pentru generaţia tânără Diana ocupă un loc important în cultura pop, explică Kathleen, o tânără specializată în marketing digital, care nu şi-a dat numele. Acest interes s-ar putea datora în parte serialului de succes “The Crown” de pe Netflix, crede ea.

Stilul Dianei ar putea reveni la modă, a declarat ea pentru AFP, considerând că expoziţia combină “moda şi istoria”. “Nu este acelaşi lucru cu a vedea doar fotografii”, a adăugat tânăra.

Tags: hong kongirlandalicitatiePrințesa Diana
Diverse