Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE (sondaj)

Publicat:

Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE

Numărul persoanelor care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este în creștere, iar a celor care se declară împotriva aderăii – este în decreștere. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj realizat de iData, prezentat astăzi.

Sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la UE a înregistrat o ușoară creștere – de 57,4% în luna martie, curent, în comparație cu 56,7% în ianuarie 2024.


Citeşte şi: BNM ar putea plăti pentru furtul miliardului – Stiripesurse.md

În același timp, cei care se declară împotriva integrării europene au scăzut de la 34,4% în ianuarie 2024 , la 32,8% în martie 2024.

Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE

În cazul organizării în aceeași zi a referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale, 43% susțin această ideie, 13,1% sunt indeciși sau nu au dorit să răspundă. Cei care sunt împotrivă au scăzut cu 2% din ianuarie până în martie 2024.

În martie 2024, aderarea Republicii Moldova la NATO este suținută de 31,3% din respondenți, iar 56% se declară împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 18–24 martie 2024 șia cuprins un eșantion de 1131 de respondenți din 322 de localități din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Statul va acorda indemnizații neimpozabile pentru sporirea accesului la învățământ de calitate

Statul va acorda indemnizații neimpozabile pentru sporirea accesului la învățământ de calitate Parlamentula votat PROIECTUL de lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul educației. Astfel, părinții...

Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat

Vitali Gavrouc este noul președinte al Grupului parlamentar pentru susținerea Belarus Democrat Deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Vitali Gavrouc este noul președinte al...

Un ceas placat cu aur, care i-a aparţinut celui mai bogat pasager de pe Titanic, a fost scos la licitaţie: Cât costă

Un ceas placat cu aur, care i-a aparţinut celui mai bogat pasager de pe Titanic, a fost scos la licitaţie: Cât costă Un ceas de...

Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase

Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.