Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE (sondaj)

Publicat:

Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE

Numărul persoanelor care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este în creștere, iar a celor care se declară împotriva aderăii – este în decreștere. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj realizat de iData, prezentat astăzi.

Sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la UE a înregistrat o ușoară creștere – de 57,4% în luna martie, curent, în comparație cu 56,7% în ianuarie 2024.


Citeşte şi: BNM ar putea plăti pentru furtul miliardului – Stiripesurse.md

În același timp, cei care se declară împotriva integrării europene au scăzut de la 34,4% în ianuarie 2024 , la 32,8% în martie 2024.

Tot mai mulţi moldoveni susţin aderarea la UE

În cazul organizării în aceeași zi a referendumului pentru aderarea la Uniunea Europeană și alegerile prezidențiale, 43% susțin această ideie, 13,1% sunt indeciși sau nu au dorit să răspundă. Cei care sunt împotrivă au scăzut cu 2% din ianuarie până în martie 2024.

În martie 2024, aderarea Republicii Moldova la NATO este suținută de 31,3% din respondenți, iar 56% se declară împotrivă.

Sondajul a fost realizat în perioada 18–24 martie 2024 șia cuprins un eșantion de 1131 de respondenți din 322 de localități din toate raioanele, municipiile Chișinău, Bălți și UTA Găgăuzia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare

Moldovagaz va cumpăra gaz mai ieftin de luna viitoare Moldovagaz anunță că va cumpăra metan de la Energocom în luna mai, în urma licitației de...

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru

Curtea de Conturi îşi caută în continuare un nou membru Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a anunțat, din data de 3 aprilie...

Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov – Cine este Apti Alaudinov

Kremlinul pare să-i fi găsit înlocuitor lui Ramzan Kadîrov - Cine este Apti Alaudinov În această perioadă deja dificilă, Kremlinul s-a confruntat cu o problemă...

Legea cetățeniei va fi mult mai dură

Legea cetățeniei va fi mult mai dură Legea cetățeniei Republicii Moldova va fi înăsprită. Potrivit directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, noile modificări vor fi înaintate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.