Tot mulţi tineri moldoveni aleg să-şi facă studiile în România

Publicat:

În dorinţa de a avea o diplomă la o instituţie prestigioasă, mulţi tineri de la noi aleg să-şi facă studiile în România. Iar faptul că învață în limba maternă îi atașează și mai mult de centrele universitare, dar și istorice și culturale de dincolo de Prut, orașe care le oferă și oportunități de angajare după finalizarea studiilor.

„Am ales să fac studiile la Sibiu, deoarece diploma este recunoscută în UE, studiile din România fiind mai bune și universitățile lor fiind în topul celor mondiale”, spune Ruxanda, studentă.


Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Chișinăul este prea departe pentru tânără, iar dorul de cei dragi, rămași în Moldova, este foarte mare. Totuși, dorul are leac atunci când știi să-și faci părinții mândri.

„Sunt recunoscătoare oamenilor de aici, comunității universitare, pentru umărul pe care ne putem baza, bursele studențești, ajutorul imens oferit nouă, susținerea culturii din R. Moldova”, spune tânăra.

La Sibiu studenții basarabeni se simt bine, pentru că acasă e acolo unde limba, cultura și tradițiile sunt românești. De la burse generoase și studii de calitate, până la posibilități de afirmare în carieră pentru tinerii basarabeni, România este o oportunitate de a se afirma pe plan profesional.

Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

„Studenții basarabeni reprezintă o mândrie pentru noi și sunt sigur că reprezintă o mândrie și pentru Republica Moldova. Vorbim despre oameni educați, disciplinați, despre oameni frumoși”, Silviu Nate, conf. univ. dr., Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Astfel, România unește tinerii prin școala de calitate, prietenie și o bună educație. Acolo, studenții se simt ca acasă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi

Reacţii internaţionale după moartea lui Ebrahim Raisi Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a...

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău

Două remorci încărcate cu bunuri au ars în Chișinău Două remorci încărcate cu bunuri au ars, în această dimineață în Chișinău. Citește și: Rezultate preliminare...

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.