Trei angajați ai Inspectoratului General pentru Carabinieri al MAI vor fi detașați în Kosovo

Publicat:

Trei angajați ai Inspectoratului General pentru Carabinieri al MAI vor fi detașați în Kosovo

Trei angajați ai Inspectoratului General pentru Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi detașați la operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo în componența Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR).

Citește: Ambrozia revine pe agenda primăriei. Ceban cere implicarea Guvernului


La operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo în componența Forțelor Multinaționale de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR).

Astfel, începând cu 1 aprilie 2024, carabinierii vor fi desemnați și pregătiți pentru operațiuni internaționale, pentru o perioadă de la 6 la 12 luni, conform cerințelor specifice.

Participarea carabinierilor la misiuni și operații internaționale este relevantă pentru Republica Moldova, fiind asigurată îndeplinirea angajamentelor în conformitate cu Carta ONU, tratatele cu Uniunea Europeană și alte organizații internaționale sau state terțe. Aceasta reprezintă o contribuție la menținerea păcii, securității și stabilității internaționale, precum și la promovarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a supremației legii.

Detașarea în operațiunea internațională de menținere a păcii din Kosovo va permite o valorificare esențială a capacităților și specificului forțelor de poliție cu statut militar dual, în concordanță cu mandatul misiunii. Astfel, se consolidează cooperarea în domeniul apărării și securității cu KFOR, o forță militară dedicată păcii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.