Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru formarea unui grup armat care să se opună restricţiilor anti-COVID

Publicat:

Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru formarea unui grup armat care să se opună restricţiilor anti-COVID

Trei bărbaţi germani acuzaţi că au format un grup armat pentru a se opune restricţiilor din timpul pandemiei de coronavirus vor compărea în faţa instanţei de judecată, a anunţat vineri un tribunal din oraşul german Koblenz, informează dpa, potrivit stiripesurse.ro.

Conform rechizitoriului, cei trei au format un grup pe care l-au numit Paladin, cu scopul de a folosi armele împotriva restricţiilor anti-COVID-19 impuse de guvernul german, a precizat tribunalul.


Citeşte şi: Doi poliţişti împuşcaţi de un bărbat într-un comisariat din Paris – Stiripesurse.md

Inculpaţii ar fi participat la exerciţii paramilitare în perioada februarie-mai 2021 şi au fabricat componente de arme şi muniţii folosind imprimante 3D.

Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru formarea unui grup armat care să se opună restricţiilor anti-COVID

Unul dintre inculpaţi, în vârstă de 39 de ani, ar fi dezvoltat în timpul pandemiei ideea că statul va aboli drepturile fundamentale ale cetăţenilor sub pretextul de a combate pandemia de coronavirus.

În opinia sa, poliţia şi forţele armate au fost radicalizate împotriva “maselor” şi dirijate “spre război civil şi escaladare”, potrivit actului de acuzare.

Bărbatul de 39 de ani susţinea că oamenii au dreptul să opună rezistenţă şi considera necesar ca cetăţenii să se înarmeze pentru “a se putea apăra”.

În octombrie 2020, el ar fi decis să formeze un grup armat.

Trei bărbaţi au fost inculpaţi pentru formarea unui grup armat care să se opună restricţiilor anti-COVID

În februarie 2021, el ar fi recrutat alţi doi bărbaţi, unul de 63 de ani şi altul de 57 de ani, care au luat parte la exerciţii paramilitare împreună cu el.

Bărbatul de 39 de ani a fost arestat în Portugalia în toamna lui 2023 şi se află în prezent în custodia poliţiei în Germania, în timp ce coacuzaţii săi rămân în libertate.

Cei trei sunt acuzaţi de formarea şi conducerea unui grup armat, de formarea sau de calitatea de membri ai unei organizaţii criminale şi de încălcarea Legii privind regimul armelor şi muniţiilor. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cine este misteriosul avocat american care l-a ajutat pe Trump să ajungă la putere

Cine este misteriosul avocat american care l-a ajutat pe Trump să ajungă la putere Noul film „The Apprentice" are premiera luni, 20 mai, la Festivalul...

Netanyahu ‘respinge cu dezgust’ mandatele de arestare cerute de CPI

Netanyahu 'respinge cu dezgust' mandatele de arestare cerute de CPI Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de...

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova

Ce se mai întâmplă în procesul de insolvenţă al companiei aeriene Air Moldova Instanţa de judecată a stabilit data ședințe de validare a creanțelor în...

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi

Moment de reculegere în Consiliul de Securitate al ONU în memoria preşedintelui iranian Raisi Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ţinut luni un moment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.