Trei cehi şi un slovac au murit într-o avalanşă în Kârgâzstan

Publicat:

Trei cehi şi un slovac au murit într-o avalanşă în Kârgâzstan

Trei schiori cehi şi un altul slovac au murit în urma unei avalanşe produse în Kârgâzstan, o mică ţară muntoasă din Asia Centrală, au anunţat luni Praga şi Bratislava, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Conform media de stat kârgâze, accidentul s-a produs în nord-estul ţării, în apropierea frontierei dintre Kârgâzstan şi Kazahstan, în aceeaşi zonă în care un turist francez şi-a pierdut viaţa în circumstanţe similare, la începutul lunii februarie.


“23 de turişti din Republica Cehă şi din Slovacia se aflau la schi când s-a declanşat o avalanşă”, a transmis agenţia oficială de presă kârgâză Kabar, citând serviciile pentru intervenţii de urgenţă.

Citeşte şi: Macron NU exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina – Stiripesurse.md

Purtătoarea de cuvânt a ministerului ceh al Afacerilor Externe, Mariana Wernerova, a declarat pentru AFP că trei dintre cei patru schiori decedaţi erau cetăţeni din ţara sa. “Putem să confirmăm că trei cetăţeni cehi au murit într-o avalanţă la graniţa dintre Kârgâzstan şi Kazahstan”, a precizat ea.

Diplomaţi cehi din Astana, capitala Kazahstanului, “se află în legătură cu autorităţile locale şi agenţia de turism”, a adăugat ea.

Trei cehi şi un slovac au murit într-o avalanşă  în Kârgâzstan

Purtătoarea de cuvânt a ministerului slovac al Afacerilor Externe, Beatrice Szaboova, a precizat că a patra persoană decedată în urma avalanşei era din Slovacia. “Ambasada noastră de la Astana urmăreşte cazul (…) şi oferă asistenţă consulară”, a declarat ea pentru AFP.

Kârgâzstanul, fostă republică sovietică cu peisaje remarcabile şi vârfuri de peste 7.000 de metri altitudine, a relaxat recent condiţiile de intrare pe teritoriul său, ridicând anumite restricţii privind vizele.

Ţara investeşte în infrastructură pentru sectorul său turistic încă insuficient dezvoltat, în special pentru încurajarea sporturilor de iarnă, autorităţile vorbind chiar despre crearea unui “Courchevel kârgâz”, numit după o staţiune celebră din Alpii francezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest

Germania a pus sub acuzare șase cetățeni străini care plănuiau atacuri teroriste în Europa de Vest Șase cetățeni străini au fost puși sub acuzare în...

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European Parlamentul European a aprobat, astăzi, revizuirea Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal...

O palestiniancă a atacat cu un cuțit un militar israelian în Cisiordania. Femeia de 20 de ani a fost împușcată

O palestiniancă a atacat cu un cuțit un militar israelian în Cisiordania. Femeia de 20 de ani a fost împușcată O palestiniancă a atacat cu...

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că acuzațiile conform cărora asistentul unui proeminent politician de extremă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.