Trei partide formează un parteneriat politic și electoral pentru viitoarele alegeri

Publicat:

Trei partide formează un parteneriat politic și electoral pentru viitoarele alegeri

Platforma Demnitate și Adevăr, Liga Orașelor și Comunelor, Partidul Schimbării formează un parteneriat politic și electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

Partidele fondatoare au menționat în cadrul unei conferințe de presă la IPN printr-o declarație comună și susținerea reciprocă a aleșilor locali și colaborarea între cele trei partide la nivel local în interesul cetățenilor.


Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Promovarea la nivel de politici și acțiuni a dezideratelor de consolidare a autonomiei locale prin debirocratizarea APL, evitarea suprapunerii de funcții și asigurarea proximității față de cetățeni, transmite Știri.md.

Contracararea și demascarea acțiunilor organizațiilor criminale și a grupărilor oligarhice de destabilizare a țării. Participarea în baza unei liste comune a candidaților celor trei formațiuni politice la alegerile parlamentare. Identificarea și susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale, a citat din declarație președinta organizației de femei a Platformei DA, Stela Macari.

Trei partide formează un parteneriat politic și electoral pentru viitoarele alegeri

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a menționat că datorită maturității politice a membrilor celor trei formațiuni, cu susținerea masivă a unei bune componente din cadrul societății civile, se va reuși o prestație foarte bună, „un cuvânt greu de spus în viitorul european, în viitorul prosper pentru Republica Moldova și cetățenii statului nostrulˮ.

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a spus că după alegerile locale, într-un timp foarte scurt, s-a decis stabilirea unui parteneriat politic durabil în contextul alegerilor prezidențiale și parlamentare care urmează. „Noi, reprezentanții acelor partide politice care stau astăzi în fața Dvs., venim cu un mesaj de coeziune și consolidare.

Venim cu o declarație comună care pune bazele și fundația coalizării forțelor pro-europene și creării unei alternative pro-europene viabile, integre, puternice pentru Republica Moldova. Avem nevoie ca niciodată de înțelepciune, maturitate politicăˮ, a spus Ștefan Gligor, îndemnând urmăritorii conferinței să le încurajeze să dezvolte acest parteneriat politic electoral și în măsura posibilităților să se implice în proces.

Vicepreședintele Partidului Schimbării, primarul orașului Rezina, Simion Tatarov, a îndemnat primarii să susțină acest parteneriat. „Împreună să consolidăm autonomia locală veridică, împreună să izbutim să descentralizăm finanțele publice pentru comunitățile din care venim toțiˮ, a îndemnat primarul orașului Rezina.

Trei partide formează un parteneriat politic și electoral pentru viitoarele alegeri

Vicepreședintele Partidului Schimbării, Sergiu Tofilat, a spus că lucrul care unește partidele este parcursul proeuropean al Republicii Moldova. „Noi vedem tot felul de trădători care încearcă să-și îmbrace blana pro-europeană, fiți vigilenți, nu credeți în minciuni și pomeni electorale, cei care sunt cinstiți și corecți nu vin cu pomeniˮ, a spus Sergiu Tofilat.

Citeşte şi: Radu Marian ‘a dat de greu’ în troleibuz: ‘Am încercat, nu lucrează’

Copreședintele Ligii Orașelor și Comunelor și primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean, a spus că alegerile locale generale din acest an au fost un test nu doar pentru comunitățile locale din Moldova, dar și un exercițiu de care depinde viitorul prosper, democratic și european al Republicii Moldova.

„Dacă în alegerile locale oricare formațiune politică își poate delega candidați pentru anumite funcții elective și poate merge într-un mod mai mult sau mai puțin dispersat, în alegerile prezidențiale și în alegerile parlamentare este nevoie de o consolidareˮ, a spus Alexandru Bujorean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc Rusia a atacat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu rachete şi drone instalaţii energetice şi...

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată

Condamnarea la moarte a rapperului iranian Toomaj Salehi a fost anulată Curtea Supremă iraniană a anulat condamnarea la moarte a celebrului rapper Toomaj Salehi, închis...

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.