Trump face apel la protejarea fecundărilor in vitro, după decizia unei instanţe

Publicat:

Trump face apel la protejarea fecundărilor in vitro, după decizia unei instanţe

Donald Trump şi-a exprimat vineri opoziţia faţă de o decizie mult criticată a unei instanţe din Alabama conform căreia embrionii congelaţi sunt copii, în contextul în care există riscul ca hotărârea să pună în pericol fertilizarea in vitro (FIV) în acest stat sudic american, potrivit AFP.

“La fel ca majoritatea covârşitoare a americanilor, inclusiv marea majoritate a republicanilor (…), susţin cu tărie accesul la FIV pentru cuplurile care încearcă să aibă un copil, care e atât de preţios”, a transmis fostul preşedinte, marele favorit pentru a câştiga nominalizarea partidului său la preşedinţie în noiembrie, pe reţeaua sa de socializare, Truth Social, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Decizia Curţii Supreme ultraconservatoare din Alabama a provocat deja suspendarea, în acest stat, a activităţilor mai multor clinici care practică FIV.

În ultimele zile, acest caz a provocat o mare nelinişte în rândul republicanilor, care afişează în mod tradiţional apărarea valorilor familiei, prin opoziţia lor faţă de avort.

“Sub conducerea mea, Partidul Republican va sprijini întotdeauna crearea unor familii americane puternice”, a scris Donald Trump, care are o influenţă imensă asupra întregii drepte americane.

Joi, adversarul său democrat Joe Biden s-a exprimat la rândul său şi a numit “scandaloasă” decizia instanţei, care a fost pronunţată vineri, 16 februarie, dar care a intrat în dezbatere publică marţi.

Dezbaterea subliniază importanţa chestiunii avortului şi a drepturilor reproductive în campanie, la aproape doi ani după ce Curtea Supremă a SUA, majoritar conservatoare, a anulat garanţia constituţională a întreruperii de sarcină, transferând responsabilitatea pentru legiferarea problemei înapoi la fiecare stat.

Confruntat cu încetarea activităţilor FIV în mai multe clinici specializate în reproducerea asistată din Alabama, Donald Trump le solicită aleşilor locali să rezolve vidul legislativ şi să “găsească rapid o soluţie pentru a menţine disponibilitatea FIV” în stat.

De fapt, ei lucrează deja la asta. Un senator local şi colegii săi “lucrează la o soluţie pentru a se asigura că protejăm aceste familii şi viaţa însăşi”, a transmis guvernatorul republican Kay Ivey într-un comunicat, sugerând că susţine demersul.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

În urma unei plângeri depuse de cupluri cărora li s-au distrus din greşeală embrionii congelaţi, Curtea Supremă din Alabama a decis că o lege din 1872 privind moartea minorilor din culpă este aplicabilă în acest caz.

“Acest lucru se aplică tuturor copiilor, născuţi sau nenăscuţi”, a scris judecătorul Jay Mitchell în textul deciziei, care este presărat cu referinţe biblice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ambasadorul UE la Chișinău, în vizită la Cahul. A vorbit despre importanța colaborării strânse între oameni, instituții și comunități în procesul de integrare europeană 

Ambasadorul UE la Chișinău, în vizită la Cahul. A vorbit despre importanța colaborării strânse între oameni, instituții și comunități în procesul de integrare europeană Ambasadorul...

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei Tânăra gravidă din Orhei care a fost găsită moartă...

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat Începând cu această lună, numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat, de la 46...

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a avut o întâlnire cu viceprimarul orașului Cluj Napoca, Dan Ștefan Tarcea,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.